Μουσακάς – Moussaka

Μουσακάς

Υλικά
1 Κιλό Μελιτζάνες
½ Κιλό Κιμά
300 γραμ. Τριμμένο Τυρί
300 γραμ. Πατάτες ( 4 Πατάτες Μεγάλες )

Για την Μπεσαμέλ
1 Λίτρο Γάλα
2 Κουταλιές Σούπας Βούτυρο
½ Κουταλάκι μοσχοκάρυδο
4 Κουταλιές σούπας Νισεστέ

Για τον Κιμά
Κρεμμύδι, σκόρδο, ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, 1 φύλλο δάφνης.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Για τον Κιμά
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε τον κιμά, να τσιγαριστεί και αυτός, μόλις αλλάξει χρώμα ο κιμάς ρίχνουμε το Πουμαρό, το αλάτι, και το πιπέρι, και [GLi] κάποιο μπαχαρικό για αρωματισμό εγώ συνηθίζω να βάζω γαρύφαλλα (3 4 γαρύφαλλα).
Όπου μετά αφήνουμε να βράσει ο κιμάς σε σιγανή φωτιά.

Τις Πατάτες και τις μελιτζάνες τις τηγανίζουμε, αλλά εάν θέλετε να γίνουν ποιο υγιεινά τις ψήνουμε.

Για την Μπεσαμέλ
Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα το νισεστέ αλάτι, πιπέρι, βούτυρο το ,μοσχοκάρυδο ανακατεύοντας με το σύρμα συνεχώς ώστε να επιτύχει, (πήξει) η κρέμα μου.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΑΚΑ ΜΑΣ

Παίρνουμε ένα ταψί μέτριου μεγέθους.
Βάζουμε για [GLi]αρχή τις πατάτες κάτω – κάτω, στον πάτο του ταψιού μία στρώση.
Μία στρώση πάνω από τις πατάτες μελιτζάνες.
Λίγο τυρί πάνω από τις μελιτζάνες.
Τον κιμά από πάνω τους όλον τον κιμά.
Μία ακόμη στρώση μελιτζάνες.
Λίγο ακόμη τυράκι από πάνω τους.
Σαν τελείωμα ρίχνουμε την Μπεσαμέλ από πάνω-πάνω.

Ψήνουμε στον φούρνο μας, στον Αέρα στους 180ο (Βαθμούς) για 50΄ λεπτά της ώρας.

George Li

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *