Αγία Βαρβάρα – Agia Barbra

Η Αγ. Βαρβάρα έζησε επί εποχής Μαξιμιανού στην πόλη της Μ. Ασίας Νικομήδεια.

Μυστικά προσηλυτίστηκε στον Χριστιανισμό.

Ο πατέρας της ήταν ειδωλολάτρης, και ονομαζόταν Διόσκουρος, όπου την είχε κλεισμένη στον πύργο του διότι ήταν και πολύ όμορφη.

Μη την παντρευτεί κανείς.

Έτσι είχε κανονίσει να κτίσει ένα λουτρό για αυτήν ώστε να μη μεταβαίνει στα δημόσια ουρητήρια. Όταν το έμαθε ο πατέρας[GLi]της ότι ήτο Χριστιανή την έδωσε στον Ρωμαίο Έπαρχο. Όπου αυτός την βασάνισε και στο τέλος όρισε να αποκεφαλιστεί από τον ίδιο τον πατέρα της. Όταν αυτό έγινε κεραυνός έπεσε επάνω του και τον έκαψε.

Η Αγία Βαρβάρα είναι προστάτιδα των παιδιών που πάσχουν από ευλογιά. Επίσης είναι προστάτιδα του πυροβολικού σε όλες τις χώρες του Χριστιανισμού, και εν γένει στα εκρηκτικά.

Σε άλλα κράτη λένε πως η Αγία Βαρβάρα προστατεύει[GLi]τους Μηχανικούς, τους Μαθηματικούς, τους Ναύτες, προπάντων τους εργάτες των Ορυχείων.

Μονή Αγ. Βαρβάρας Μετεώρων

Ημερομηνία εορτής της :  4 Δεκεμβρίου εκάστου χρόνου

Τύπος εορτής :  Σταθερή.

Πολιούχος :  Δράμα, Αργυρούπολη, Ρέθ[GLi]υμνο (πόλη), Αγία Βαρβάρα (Αττική).

Ιερά Λείψανα :  Βρίσκονται ανά τον κόσμο. Ένα μέρος της αγίας Βαρβάρας, ή κάρα της (το κεφάλι της) βρίσκεται στο μέγα σπήλαιο Καλαβρύτων.

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *