Μαύρη Παρασκευή – Black Friday

Μετά την ημέρα των ευχαριστιών των Αμερικάνων είναι η Black Friday. Αυτή είναι η χριστουγεννιάτικη περίοδος εκπτώσεων των καταστημάτων.

Είναι ειδικές οι τιμές αυτές τις ημέρες.

Είναι τιμές θα λέγαμε ασυναγώνιστες των μεγάλων εταιρειών. 

Που στις εκπτώσεις δεν γίνονται.

Ιστορική αναδρομή της Black Friday :

To 1950 ήταν όταν το πρώτο-ξεκίνησαν οι Αμερικάνοι.

Την συγκεκριμένη ημέρα Black Friday, γράφανε τα βιβλία τους με κόκκινο στυλό, (Την χασούρα… ) που θα λέγαμε σήμερα. Όταν οι εγγραφές τους τότε ήταν χειρόγραφες. 

Ενώ με μαύρο τα κέρδη της συγκεκριμένης ημέρας.

Η Black Friday το αμερικάνικο έθιμο, η επόμενη μέρα της Ημέρας των Ευχαριστιών, που σηματοδοτεί την έναρξη της χριστουγεννιάτικης εμπορικής περιόδου, έχει κάνει την εμφάνισή της και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Συγκεκριμένα η Black Friday, το έθιμο αυτό της Αμερικής, αρχίζει μετά τις 20 Νοεμβρίου εκάστου έτους, όπου από το 2016 έκανε την εμφάνισή του και στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία των μεγάλων αλυσίδων λιανικής πώλησης.

ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΓΙΑ ΜΑΥΡΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

(BLACK FRIDAY).

Ορισμός : Ονομάστηκε έτσι η οικονομική κρίση στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 1869. Η απότομη πτώση της τιμής του χρυσού, που οφειλόταν στις κερδοσκοπικές κινήσεις δύο χρηματιστών, οδήγησε σε πτώχευση πολλές εταιρείες και ιδιώτες. Ο πανικός που ακολούθησε οδήγησε στην κατάρρευση της αγοράς και οι επιπτώσεις της ήταν εμφανείς μέχρι το 1873.

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *