ολοκληρωμένο κύκλωμα – complete circuit

IC

(Πληροφορική – Υπολογιστές)

Ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα αποτελείται από εκατοντάδες χιλιάδες μικροσκοπικά ηλεκτρονικά στοιχεία (αντιστάσεις, πυκνωτές, τρανζίστορ) και κάθε ιδιαίτερο κύκλωμα μπορεί να σχεδιαστεί ώστε να εκτελεί συγκεκριμένη λειτουργία, όπως [GLi]ταλαντωτής, ενισχυτής, μετρητής, μνήμη υπολογιστή ή μικροεπεξεργαστής.

  Η σύγχρονη τεχνολογία προσφέρει ολοκληρωμένα κυκλώματα που ανήκουν στην κατηγορία πολύ υψηλής ολοκλήρωσης (Very Large Scale Integration ή VLSI), κάτι που σημαίνει ότι αποτελούνται από εκατοντάδες χιλιάδες τρανζίστορ.

  Ανάλογα με το πλήθος των τρανζίστορ από τα οποία αποτελείται, ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα μπορεί επίσης να ανήκει στην κατηγορία υψηλής ολοκλήρωσης (Large Scale[GLi] Integration ή LSI) με χιλιάδες τρανζίστορ, μέσης ολοκλήρωσης (Medium Scale Integration ή MSI) με εκατοντάδες τρανζίστορ ή τέλος χαμηλής ολοκλήρωσης (SmallScale Integration ή SSI) με δεκάδες τρανζίστορ.

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *