Περσινό Αντηλιακό – Lastyear’ssunscreen

persino antiliako

Όμως στα ληγμένα αντηλιακά τα συστατικά δεν κατανέμονται ομοιόμορφα, δεν μας προστατεύουν πλήρως και είναι πολύ πιθανό να προκαλέσουν ερεθισμούς του δέρματος.

Στη σύνθεσή τους πρέπει να[GLi]αναζητάμε να περιέχουν αντιοξειδωτικά, όπως βιταμίνη Ε, γιατί έχουν ρόλο-κλειδί στην αποτροπή των ηλιακών βλαβών, αντιφλεγμ[GLi]ονώδεις παράγοντες και ενυδατικά στοιχεία που προστατεύουν από την αφυδάτωση και επανορθώνουν τις φθορλές που προκαλούν οι ακτίνες UV.

Μη διστάσετε να ζητήσετε την συμβουλή του φαρμακοποιού σας.

Τα αντηλιακά έχουν ημερομηνία λήξης και γι αυτό το λόγο θα πρέπει να αναζητούμε πάντοτε τη σχετική ένδειξη στο πίσω μέρος της συσκευασίας τους. Στα περισσότερα η συνιστώμενη διάρκεια χρήσης είναι έως 12 μήνες από τη στιγμή που θα ανοιχτούν. Σε περίπτωση που αυτό το διάστημα περάσει, η σύστασή τους αλλοιώνετε. Έχουν διαφορετική μυρωδιά και υφή και το βασικότερο είναι πως δεν προστατεύουν από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου διότι επηρεάζεται ο δείκτης προστασίας τους. Επίσης μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα.

Γι αυτό αν διαπιστώσετε πως το αντηλιακό σας έχει διαφορετική υφή, περίεργη μυρωδιά, ή, χρώμα τότε καλύτερα να το πετάξετε.

Και μην ξεχνάτε!

Φροντίστε να αποθηκεύετε τα αντηλιακά σας σε δροσερό και σκιερό σημείο χωρίς να εκτίθενται στον ήλιο γιατί κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση στη σύστασή τους.

     Μύθοι και αλήθειες

  Μύθος : Όσο μεγαλύτερος ο δείκτης προστασίας τόσο το καλύτερο.

  Είναι αλήθεια πως ο δείκτης προστασίας όσο ποιο μεγάλος είναι τόσο ποιο πολύ προστατεύεται το δέρμα σας. Όταν παραμένετε εκτεθειμένοι στον ήλιο.

Οι περισσότεροι δερματολόγοι συμφωνούν πως το SPF 30 είναι επαρκές για τις περισσότερες επιδερμίδες. Το ποιο σημαντικό είναι να μην ξεχνάτε να επαναλαμβάνετε την χρήση του κατά την διάρκεια της παραμονής σας στην παραλία.

  Μύθος : Δεν έχει σημασία πότε το εφαρμόζετε.

Είναι αλήθεια πως το δέρμα σας χρειάζεται τουλάχιστον μισή ώρα για να απορροφήσει το αντηλιακό ώστε να υπάρχει[GLi]η κατάλληλη προστασία. Η εφαρμογή του πρέπει να είναι το πρώτο σας μέλημα πριν πάτε στην θάλασσα.

  Μύθος : Μόνο η κρέμα είναι αντηλιακή.

  Διάφορες αλήθειες για το Λάδι, για το σπρέι, για την κρέμα.

Το καλύτερο είδος είναι αυτό που σας βολεύει.

Πλέον όλα τα αντηλιακά έχουν παρόμοιες προδιαγραφές ανεξαρτήτως μορφής, οπότε επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα στην υφή.

Μύθος : Βάζουμε αντηλιακό μόνον όταν πάμε παραλία.

Η αλήθεια είναι πως οι ακτίνες του ήλιου έχουν ισχυρή και ταυτόχρονα πολύ βλαβερή συνέπεια. Η έκθεση στον ήλιο γενικά δεν είναι ότι καλύτερο με τα σημερινά δεδομένα.

Μύθος : Δεν το χρειάζεστε τις ημέρες που έχει συννεφιά.

Είναι αλήθεια πως όταν συννεφιάζει καλύπτετε ο ήλιος αλλά όπως και να έχει περνά και μέσω αυτών. Επίσης να πούμε πως τα σύννεφα αντανακλούν τις ακτίνες δημιουργώντας μεγαλύτερο πρόβλημα στο δέρμα.

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *