Ένα καινούργιο φάρμακο :  Το σταφύλι  –  ena kainourgio farmako :  to stafyli

σταφύλι

Δέχονται τους ξένους, που πηγαίνουν εκεί να υποβληθούν σε θεραπεία με σταφύλια, κάτω από την επίβλεψη γιατρών, στα ειδικά εξοπλισμένα ξενοδοχεία.

Γιατί πραγματικά, οι γιατροί όλου[GLi]του κόσμου ανακάλυψαν τελευταία, πως ο καλύτερος τρόπος για ν` αναρρώσει κανείς από μία μακροχρόνια ασθένεια, για να γλυτώσει από τους χρόνιους ρευματισμούς, ή, ορισμένες δερματικές παθήσεις, είναι η δίαιτα με σταφύλια.

Τα σταφύλια περιέχουν σε μεγάλο ποσοστό (12% – 22%) ζάχαρη, βιταμίνες (εκτός από C), δεν περιέχουν καθόλου άλατα και αζωτούχες ουσίες. Έτσι αποτελούν πολύτιμο φάρμακο.

       Φυσικά, μία πραγματική θεραπεία με σταφύλια χρειάζεται την επίβλεψη γιατρού. Μια απλή όμως δίαιτα, μπορείτε να κάνετε και μόνοι σας, αφού προηγουμένως ζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού σας.

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ :  Η δίαιτα με σταφύλια είναι θαυμάσια για τις εγκύους, για τις λεχώνες, για όσους υποφέρουν από αναιμία, στομαχικές, ή, ηπατικές διαταραχές.

Κάνει καλό στους νευρικούς.

Απαγορεύεται όμως απολύτως σε[GLi]όσους πάσχουν από εντεροκολίτιδα. Ιδιαίτερη ιατρική επίβλεψη χρειάζεται για τους διαβητικούς.

ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΡΩΪ ΣΤΑΦΥΛΙΑ :  Η δίαιτα με σταφύλια διαρκεί ανάλογα με τις περιπτώσεις, 3 – 6 εβδομάδες. Για τους ρευματισμούς η θεραπεία μπορεί να εφαρμοσθεί επί 2 μήνες. Συνήθως τα σταφύλια συνοδεύονται από τροφές ελαφρές, με πολλές πρωτεΐνες (κρέας, ψάρι). Το σύνολο των θερμίδων δεν πρέπει να ξεπερνά τις 3000 – 3200 θερμίδες.

Η ΔΙΑΙΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ : Αντικαταστήστε το πρωινό σας με σταφύλια (400γρμ. θα σας δώσουν τόσες θερμίδες, όσες κι` ένα κανονικό γεύμα). Πρέπει όμως να φάτε τα σταφύλια νηστικοί.

Το μεσημέρι θα φάτε πάλι σταφύλια, πριν από το κανονικό γεύμα. Μείνετε κατόπιν μία ώρα στο κρεβάτι, ή, κάνετε μία ώρα περίπατο, για να διευκολύνετε την διούρηση.

ΑΠΟ 300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΈΩΣ 1200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ :  Θ` αρχίσετε τη δίαιτα με σταφύλια τρώγοντας αρχικά 300γρμ. έως 500γρμ. την ημέρα. Ο γιατρός θα παρακολουθήσει τις αντιδράσεις του οργανισμού σας.

Αν όλα πάνε καλά, μπορείτε να[GLi]φτάσετε στα 800γρμ., 1 κιλό, 1200γρμ. Σπάνια όμως επιτρέπεται να ξεπεράσετε την ποσότητα αυτή. Συνδυάστε τη θεραπεία με σταφύλια με επίδοση στα σπορ και τη γυμναστική στο ύπαιθρο.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ : Η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι παρμένει από ξένο περιοδικό του 1974, όπου την πλήρη μεταγλώττιση και επίβλεψη του εγγράφου την έκανα μόνος μου εξ` ολοκλήρου.   _Γ. Λ._

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *