Δήμας, Πύρρος –  Dimas, Pyrros

Πύρρος Δήμας

(ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ)

Αθλητής της άρσης βαρών. Γεννήθηκε στη Χιμάρα της Βορείου Ηπείρου. Ήρθε στην Ελλάδα στις 9 Φεβρουαρίου του 1991.  .  .  .

Προηγήθηκε η συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων της Δανίας, με τα χρώματα της Αλβανίας. Εκεί τον είδαν ο τότε πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας Γιάννης Σγουρός και [GLi] ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου. Απέκτησε ελληνικό διαβατήριο λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης, το 1992, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 82,5 κιλών. Την επιτυχία του επανέλαβε στους Ολυμπιακούς της Ατλάντα (83 κιλά) και του Σίδνεϋ (85 κιλά). Μέχρι το τέλος του 2002 κατάκτησε 11 μετάλλια σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (3 χρυσά, 3 ασημένια, 5 χάλκινα) και 12 μετάλλια σε παγκόσμια πρωταθλήματα (6 χρυσά, 4 ασημένια, 2 χάλκινα).

Στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία των 85 κιλών.

Έχει αναδειχθεί κορυφαίος αθλητής της χρονιάς τέσσερις φορές (1992, 1993, 1995, 1996). Είναι αξιωματικός του στρατού ξηράς.

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *