Μαγειρική – Cuisine

Mageiriki

   Η μαγειρική είναι η πιο πολυσύνθετη οικιακή τέχνη. 

Καμιά άλλη δεν προϋποθέτει τόσες λεπτομερειακές γνώσεις, όσες προϋποθέτει αυτή και καμία άλλη δεν [GLi] απαιτεί τόσο ποικίλες φροντίδες.

Αρκεί η ελαχίστη απροσεξία για να κάνει αξιοθρήνητο ένα φαγητό που αλλιώτικα θα ήταν θαυμάσιο και το κακό σπανιότατα διορθώνεται.

   Οι φροντίδες της μαγειρικής, δεν περιορίζονται μόνον μέσα στο μαγειρείο.

Αρχίζουν από τα καταστήματα των προμηθευτών.

Ένα ψάρι όχι φρέσκο, ένα χορταρικό ξυλιασμένο, ένα πουλερικό με κρέας που δεν είναι βραστερό, ένα βούτυρο κακής ποιότητος ιδού μερικά υλικά με τα οποία δεν μπορεί να πετύχει τίποτε καλό, ούτε ο καλύτερος μάγειρος. Εξ` άλλου και η υγεία των μελών της οικογενείας βρίσκεται κάθε μέρα στα χέρια της μαγείρισσας. Τέλος, η ευχαρίστησης της συγκεντρώσεως γύρω από το οικογενειακό τραπέζι για φαγητό καταστρέφεται πολύ εύκολα από μία σούπα που μυρίζει κάπνα, ή, ένα φαγητό που έπιασε στην κατσαρόλα, ή, που σερβιρίστηκε άψητο.

   Η κάθε νοικοκυρά φροντίζει να αποφεύγει τα τέτοιου είδους μικρό ατυχήματα, που κάποτε μπορούν να εξελιχθούν και σε σοβαρά. Αλλά πόση προσοχή και πόση επιμέλεια [GLi] χρειάζεται για όλα αυτά!    Αλλά στη μαγειρική όπως και σε κάθε άλλη τέχνη, είναι απαραίτητα ορισμένα εργαλεία και είναι τα εργαλεία αυτά τα διάφορα μαγειρικά σκεύη.  

   Είναι η τέχνη, που διδάσκει τον άνθρωπο πώς να παρασκευάζει τα φαγητά του, ώστε να γίνονται ευχάριστα στη γεύση, εύπεπτα και ωφέλιμα στον οργανισμό του.

Από την πανάρχαια ακόμη εποχή, με τη μαγειρική ο άνθρωπος ξεχώρισε από τα ζώα.

   Ενώ εκείνα τρώγουν τις τροφές τους, όπως τις βρίσκουν στη φύση, ο άνθρωπος τις μετατρέπει με τη μαγειρική.

Από τη λίθινη εποχή, με την ανακάλυψη της φωτιάς, ο άνθρωπος ζέσταινε το φαΐ του.  

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *