Μακαρόνια με σάλτσα – Makaroniamesaltsa

Σάλτσα μακαρονιών

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

ΥΛΙΚΑ :

Ένα κρεμμυδάκι μέτριο.

Μία ντομάτα πουμαρό ψιλοκομμένη, ή, (1 Πουμαρό).

Λίγο λάδι.

Αλάτι.

Πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

Παίρνουμε ένα κατσαρόλι βάζουμε λάδι, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι να πάρει χρώμα (τσιγάρισμα), ρίχνουμε την ντομάτα, [GLi]το κοτόζουμο, αλάτι, πιπέρι, και το βάζουμε σε σιγανή φωτιά να βράσει.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ :

Ένα πακέτο μακαρόνια Νο7, (η, το Νο. Που εσείς θέλετε).

Μία ντομάτα Κομοντόρι, ή, ντομάτα Pumaro 1 ψιλοκομμένο

Λίγο Λάδι.

Λίγο Κρεμμύδι.

Τρίμμα Τυρί (Μυζήθρα)

Ένα κοτόζουμο.

Αλάτι

Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το ανάλογο αλάτι αφήνοντάς το να βράσει το νερό.

Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα` αφήνουμε να βράσουν όσο λέει ο κατασκευαστής. (Ο κάθε κατασκευαστής στην συσκευασία τους, γράφουν τα συστατικά, αλλά και την ώρα βρασμού τους).

Γενικά τα μακαρόνια βράζουν μεταξύ των 7 λεπτών μέχρι και 10 λεπτά.

Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε ώστε να φύγει το νερό τους όλο.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο λίγο να ζεσταθεί και ξαναρίχνουμε τα μακαρόνια, οπότε[GLi]όπως ρίχνουμε τα μακαρόνια  λίγα-λίγα ρίχνουμε και την μυζήθρα λίγη-λίγη.

Κλείνουμε την φωτιά, βάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας, ώστε να ανακινηθούν τα μακαρόνια μας. 

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *