Στην αμμουδιά πικ-νικ – stinammoudiapik-nik

Πικ - Νικ

(Snack Bar)

Γιατί να μην πάρετε το φαγητό σας να το φάτε αμέσως μετά το μπάνιο, κάτω από ομπρέλα; Θαυμάσιες είναι οι γεμιστές τομάτες, ή, πιπεριές. Εκτός από την κλασική συνταγή με ρύζι, μπορείτε να φτιάξετε κάτι ποιο πρωτότυπο.

   Εγώ θα σας παρότρυνα να το φτιάξουμε εδώ τώρα : 

   Αδειάζετε τις τομάτες, [GLi]ή τις πιπεριές και τις γεμίζεται τις τομάτες, ή, τις πιπεριές με τόνο, αντζούγιες, ξεκοκαλισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια, ή, με ψίχα ψωμιού μουσκεμένη σε ξύδι κι` ανακατεμένη με βασιλικό, μαϊντανό, κάπαρη, αντζούγιες.

Προσθέστε στο μείγμα μαγιονέζα.

Προσοχή, όμως η ομελέτα αυτή θέλει κάποια τέχνη.

Τις τομάτες μπορεί ν` ακολουθήσει μία κρύα ομελέτα γεμιστή.

Με το να χτυπήσετε πολύ τ` αυγά δεν θα την κάνετε πιο ελαφριά.

Αρκεί οι κρόκοι και τ` ασπράδια ν` ανακατευτούν καλά.

Τηγανίστε την με ελάχιστο λάδι, περισσότερο από την ομελέτα που τρώγεται ζεστή, χωρίς όμως να την κάνετε και σκληρή.

Βγάλετε την ομελέτα από το τηγάνι και γεμίστε τη με διάφορα υλικά της αρεσκείας σας. Μπορείτε φυσικά, να τα προσθέσετε και την ώρα που χτυπάτε τ` αυγά και να τα ψήσετε μαζί με την ομελέτα στο τηγάνι.


Πια θα είναι αυτά τα υλικά;
   Αφήστε την φαντασία σας να δουλέψει και να συμβουλευτείτε και το γούστο σας.

Τα πάντα σχεδόν μπορούν να γεμίσουν την ομελέτα σας :  Συκωτάκια τηγανητά, ψιλοκομμένο, ψημένο κρέας, ή, κιμάς, ζαμπόν, μανιτάρια, κρεμμύδια, πατάτες, κολοκυθάκια, ή, μελιτζάνες με λάδι. Τυλίξτε σφιχτά τη γεμισμένη ομελέτα μέσα σε αλουμινόχαρτο, ΄δεστε την με σπάγκο και βάλτε την αρκετές ώρες στο ψυγείο. Παγωμένη θα κοπεί εύκολα σε φέτες, πάρα πολύ ορεχτικές.

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *