Το κλάμα κάνει καλό; – toklamakaneikalo;

cry

Κι όμως το κλάμα κάνει καλό στην υγεία!

Πιστεύεται επίσης ότι μερικοί άνθρωποι κλαίνε επειδή δεν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη για τα λάθη ή τα λάθη τους και απλώς ήθελαν να πάρουν κάποια συμπάθεια.

Αλλά αποδεικνύεται ότι το κλάμα είναι καλό για την υγεία μας και πρόκειται για μια φυσική διαδικασία.

Όταν είμαστε λυπημένοι [GLi]  και το εκφράζουμε με κλάμα    ο οργανισμός απελευθερώνει αυτόματα χημικές ουσίες που παίζουν το ρόλο ενός φυσικού καταπραϋντικού, το οποίο βοηθά στη λιγότερο δυνατή αντίληψη μας για τον πόνο.

Η πράξη του κλάματος προκαλεί την απελευθέρωση δύο ειδών ορμονών που ονομάζονται οπιοειδή και οξυτοκίνη και κάνουν τα αισθήματα του πόνου να φαίνονται λιγότερο ισχυρά. Με αυτό τον τρόπο, λειτουργούν ως φυσικό αναισθητικό, δίνοντάς μας ηρεμία και ανακούφιση.

Με λίγα λόγια, το κλάμα είναι μια καλή άσκηση που μας βοηθάει να κρατάμε το σώμα μας υγιές – είναι απαραίτητο να αφήσουμε τον εαυτό μας να ξεσπάσει όταν είμαστε στεναχωρημένοι ή ανησυχούμε για κάτι.

Όταν τα δάκρυα έρχονται, είναι μια πολύ φυσική διαδικασία, και μετά το ξέσπασμα τείνουμε να αισθανόμαστε πιο ήρεμοι.

Τα δάκρυα μπορούν επίσης να εκφράζουν[GLi] συναισθήματα χαράς και ενθουσιασμού, αλλά εμφανίζονται πιο συχνά κατά τη διάρκεια άσχημων καταστάσεων ως σύμβολο αγωνίας και πόνου.

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *