Συμβουλές για το μαγείρεμα των καρότων – Tips for cooking carrots

     Μην κόβεις τα καρότα πριν τα μαγειρέψεις.

–        Το βράσιμο ολόκληρων των λαχανικών είναι η νέα μέθοδος υγιεινού μαγειρέματος. Επιστήμονες στην Υπηρεσία Γεωργικών Ερευνών των ΗΠΑ [GLi]διαπίστωσαν ότι οι πατάτες διατηρούν 50% περισσότερο κάλιο όταν μαγειρεύονται ολόκληρες παρά όταν είναι κομμένες. Επίσης, σε έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Νιούκασλ σημειώνεται ότι τα ολόκληρα καρότα διατηρούν 25% περισσότερο από την ένωση φαλκαρινόλη, που καταπολεμά τον καρκίνο.

       Μάλιστα, τα λαχανικά μπορεί να είναι πιο νόστιμα έτσι.

–        Όταν μαγειρεύεις τα καρότα σε κομμάτια, σημαίνει ότι περισσότερες ενώσεις, όπως τα σάκχαρα και τα οξέα, διαρρέουν στο νερό.

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *