Το καλοκαιρινό σαβουάρ-βιβρ – to kalokairino savouar-vivr

Το καλοκαίρι η επαφή με τους διπλανούς μας γίνεται ασφαλώς ευκολότερη. Στο αυτοκίνητο, ή, στο τραίνο, στην πλαζ, στο ξενοδοχείο, συναντάμε πολλούς ανθρώπους. Πως πρέπει λοιπόν να φέρεται κανείς;

ΣΤΟ ΤΡΑΙΝΟ, μπορείτε να ζητήσετε[GLi]την εφημερίδα από όσους μοιράζονται το διαμέρισμά σας. Αλλά μη την μονοπωλήσετε για όλο το υπόλοιπο ταξίδι. Φυσικά θα απαντάτε λακωνικά στον κύριο, ή, στην κυρία που θέλει να μάθει το όνομά σας, την καταγωγή σας, από που έρχεσθε, που πηγαίνετε και γιατί. Θα ωφελήσει εξ` άλλου τη μόρφωσή σας.

ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ, ή, στην πανσιόν θα χαιρετίσετε τους συγκατοίκους σας. Αυτό φυσικά μπορεί να συμβεί αν το ξενοδοχείο, ή, η[GLi]πανσιόν είναι μικρά. Θα αρκεστείτε σε μία τυπική καλημέρα. Αν όμως τύχει να καθίσετε στο ίδιο τραπέζι μπορείτε να ρωτήσετε και για την . . . . καλή τους υγεία.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΖ, μη μιλήσετε αμέσως στους γείτονές σας της αμμουδιάς, ή, της διπλανής ομπρέλας. Βυθιστείτε στο διάβασμα της εφημερίδας, ή, του βιβλίου σας και ακούτε προσεχτικά ότι λένε. Έτσι θα καταλάβετε[GLi]τι είδους άνθρωποι είναι. Αν τους βρείτε ευχάριστους, ευγενικούς, κοινωνικούς, τίποτα δεν αποκλείει να κάνετε μαζί τους παρέα.

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *