Άνοιξη – Spring

ΑΝΟΙΞΗ

(Ημερολόγιο / Εποχές)

Είναι η πιο γλυκιά εποχή στην πατρίδα μας και στις χώρες, που βρίσκονται στην εύκρατο ζώνη.

Με την εμφάνισή της αρχίζουν να λιώνουν τα χιόνια στα βουνά. Κι  ύστερα οι ημέρες μεγαλώνουν. Φεύγουν πια τα[GLi]βαριά σύννεφα κι ο ήλιος λάμπει ολοφώτεινος στον ουρανό στέλνοντας τις γλυκές του ακτίνες στη γη. Τα δένδρα μετά από την αλλεπάλληλη πάλη τους με τον Χειμώνα βάζουν το πράσινο χρώμα τους, που είναι στολισμένο με τους πολύχρωμους ανθούς τους. Οι κάμποι και τα λιβάδια ντύνονται στο χρώμα του πράσινου. Τα λουλούδια προβάλουν σιγά-σιγά τα κεφαλάκια τους και χαίρονται τον ήλιο και το δροσερό αεράκι. Οι πρώτες ανάσες της φύσης φαίνονται με το ξεπέταγμα των διαφόρων εντόμων όπως της μέλισσας αλλά ιδίως της πεταλούδας.

Γυρίζουν τα ταξιδιάρικα πουλιά.

Την πρώτη αυτή είδηση την φέρνει το ποιο ταξιδιάρικο πουλί το χελιδόνι, που με την εμφάνισή του καταλαβαίνεις ότι ήρθε κιόλας η Άνοιξη. Αλλά και το λάλημα του κούκου και των πολλών πουλιών όπως του τρυγονιού, δείχνει τον ερχομό της όμορφης Άνοιξης.

Μέρες γλυκές.   Χαρά Θεού.   Το θαλάσσιο κύμα μαλακώνει.

Στη βάρκα του ο ψαράς, ο κηπουρός στον κήπο του να ξεκινά το κλάδεμα αλλά και το φύτεμα των διάφορων λαχανικών, ο Αμπελουργός στο αμπέλι του, να ξεκινά το φτιάξιμο του αμπελιού, ο δε βοσκός ξεχωρίζετε απ` την γλυκιά φλογέρα και τις φωνές του.

Η Άνοιξη είναι ένα σωστό πανηγύρι όλης της φύσης. Αλλά δεν είναι αυτά που προϋπαντούν την Άνοιξη, είναι και οι εορτές, όπως ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, το λαμπρό Πάσχα, καθώς και ο μεγαλοπρεπείς Αϊ Γιώργης καβαλάρης στο άλογό του. Αλλά είναι και η Πρωτομαγιά που μας την υποδεικνύει.

Αν αναφερθούμε σε παλαιότερες εποχές, όπως με τα ήθη και έθιμα του τόπου μας. Που την υποδέχονται σε μέρη της Ελλάδος με τραγούδια, χορούς, με γιορτές όπως την γιορτή της Θεάς Δήμητρας, Θεάς της Γεωργίας, και της κόρης της Περσεφόνης.

Πόσο όμορφη είναι η Άνοιξη δεν μπορεί να το καταλάβει πολύ κάποιος που μένει σε πόλη, όσο την αντιλαμβάνεται ο χωρικός [GLi] που μένει στην ύπαιθρο, να την βλέπει μέρα με την μέρα να ανθεί να μεγαλώνει, όπου και να καταλάβει ακόμη το πόσο ζεστή θα είναι, ακόμη και το τη καιρό θα έχει την αυριανή του ημέρα. Ενώ αυτοί που μένουν στις Μεγαλοπόλεις δεν μπορούν να το καταλάβουν έτσι, όπως οι άνθρωποι της υπαίθρου.

Πίνακας της Άνοιξης του Μπουσαρτόν

Περίφημος μάντης του ελληνικού στρατού κατά την εκστρατεία στην Τροία.

Ήταν γιος του Θέστορα από τις Μυκήνες ή τα Μέγαρα.

Σύμφωνα με την παράδοση, κατά τη συγκέντρωση των ελληνικών

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *