παγωτό βανίλια – pagoto vanilia

            Υλικά :

1/2  Λίτρο Γάλα.

Λίγη Βανίλια.

90 – 100γρμ.  Ζάχαρη λεπτή.

1  Ασπράδι Αυγού.

10 – 15γρμ.  Καλαμποκάλευρο.

            Εκτέλεση :

Βράζουμε το 1/2 λίτρο με το γάλα, ρίχνοντας μέσα και την Βανίλια και το αφήνουμε να κρυώσει για λίγο. Ανακατεύουμε 90 – 100 γρμ. Ζάχαρη λεπτή, με το ασπράδι του αυγού.

Παρασκευάζουμε 10 – 15 γρμ. Καλαμπ[GLi]οκάλευρο με λίγο κρύο γάλα και χύνουμε το μείγμα σε γάλα, την ώρα που αυτό βράζει, ανακατεύοντας συνεχώς. 

Έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει, το ρίχνουμε σε ζεστό και το αφήνουμε να πήξη στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου. 

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *