Θρεπτικά Συστατικά Λαχανικών – Nutrient Ingredients of Vegetables

θρεπτικά συστατικά λαχανικών

Εδώ καταγράφονται τα τελευταία συστατικά της αναλογίας τους με αλφαβητική σειρά, φυσικά όσα μπορούσαν να συγκεντρωθούν. . . . Αλλά και τα οφέλη τους . . .  Δείτε τα! . . .

Λαχανικά 

Αγγούρι : Θρεπτικά συστατικά : Κάλιο και βήτα καροτίνιο. Οφέλη : Διουρητικό. Διαλύει το ουρικό οξύ που προκαλεί λίθους στα νεφρά και στην ουροδόχο κύστη. Ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση.

Αγκινάρα : Θρεπτικά συστατικά : Ασβέστιο, μαγνήσιο, φωσφόρος, κάλιο, νάτριο, φολικό οξύ, βήτα καροτίνιο, βιταμίνη Β3, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ. Οφέλη : Διουρητική, βοηθάει στην πέψη. Διευκολύνει τη ροή της χολής. Μειώνει τη χοληστερόλη.

Αρακάς : Θρεπτικά συστατικά : Ασβέστιο, μαγνήσιο, φωσφόρος, βιταμίνες Β, φολικό οξύ, κάλιο, ψευδάργυρος, σίδηρος. Οφέλη : Καλή πηγή φυτικών πρωτεϊνών. Τονώνει το στομάχι και βοηθάει στην ηπατική λειτουργία.

Καρότο : Θρεπτικά συστατικά : Ασβέστιο, μαγνήσιο, φωσφόρος, βήτα καροτίνιο. Οφέλη : Απομακρύνει τις τοξίνες, [GLi] εξαιρετικό για το συκώτι και την πεπτική οδό. Βοηθάει στη λειτουργία των νεφρών και σκοτώνει βακτήρια και ιούς.

Κουνουπίδι : Θρεπτικά συστατικά : Ασβέστιο, μαγνήσιο, φολικό οξύ, κάλιο, βήτα καροτίνιο, βιταμίνη C. Οφέλη : Βοηθάει να καθαρίζεται τι αίμα. Ωφέλιμο για τις ουλορραγίες, την υψηλή αρτηριακή πίεση και τη δυσκοιλιότητα. Δρα κατά του καρκίνου.

Κρεμμύδι : Θρεπτικά συστατικά : Ασβέστιο, μαγνήσιο, φωσφόρος, κάλιο, φολικό οξύ, βήτα καροτίνιο, κερκετίνη. Οφέλη : Αντισηπτικό, σπασμολυτικό, αντιβιοτικό. Μειώνει τους σπασμούς στο άσθμα. εξαιρετικό για την αποβολή τοξινών. 

Ραδίκια : Θρεπτικά συστατικά : Ασβέστιο, μαγνήσιο, κάλιο, φωσφόρος, βήτα-καροτίνιο, φολικό οξύ, βιταμίνη C. Οφέλη : Αποχρεμπτικά, διαλύουν την περιττή βλέννη. Καθαρίζουν τα ιγμόρεια και βοηθούν στον πονόλαιμο.

Μανιτάρια : Θρεπτικά συστατικά : Ασβέστιο, σίδηρος, μαγνήσιο, βιταμίνη Β3, βιταμίνη Β5, φολικό οξύ, ψευδάργυρος. Οφέλη : Χαμηλώνουν την χοληστερόλη, στηρίζουν την ανοσοποιητική λειτουργία.

Μπρόκολο : Θρεπτικά συστατικά : Ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρος, φωσφόρος, βήτα-καροτίνιο, βιταμίνες Β3,Β5. Υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης C, φολικό οξύ. Οφέλη : Αντικαρκινικό, αντιοξειδωτικό, καθαρίζει το έντερο, αντιβιοτικό, κατά των ιών.

Λαχανάκια Βρυξελών : Θρεπτικά συστατικά : Ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρος, φωσφόρος, βήτα-καροτίνιο, βιταμίνες Β3,Β6, C και Ε, φολικό οξύ. Οφέλη : Αντιοξειδωτικά, αντιβακτηριακά, [GLi] κατά των ιών. Περιέχουν Ινδό λες, που προστατεύουν από τον καρκίνο του μαστού και του εντέρου.

Μάραθος : Θρεπτικά συστατικά : Ασβέστιο, μαγνήσιο, φωσφόρος, νάτριο, φολικό οξύ, βιταμίνη C, κάλιο.  Οφέλη : Σπασμολυτικός, βοηθάει στην καλή πέψη των λιπών. Χρήσιμος στον έλεγχο του βάρους κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης.

Λάχανο : Θρεπτικά συστατικά : Ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρος, φωσφόρος, βήτα-καροτίνιο, βιταμίνες C, Ε, και Κ, κάλιο, ιώδιο. Οφέλη : Ωμό, απομακρύνει τις τοξίνες από το στομάχι και το πάνω ανώτερο κόλο. Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα.

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *