Φασόλια Γίγαντες – Fasolia Gigantes

fasolia gigantes

Πάμε για την συνταγή! . . .

     ΥΛΙΚΑ

500γρμ.  Φασόλια

ένα κρεμμύδι

ένα Καρότο

ένα Πράσο 

Μία Ντομάτα φρέσκια 

ένα Φλιτζάνι Λάδι 

λίγο Μαϊντανό 

Αλάτι  &  Πιπέρι

   ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

   Βράζουμε σε κατσαρόλα γύρω στην μία ώρα τα φασόλια τους γίγαντες, όπου ταυτόχρονα τους ξαφρίζουμε.

(… Εάν είναι σε χύτρα, μισή ώρα …)

   Κατόπιν :  Σε ένα τηγάνι βάζουμε το 1/3 του λαδιού όπου[GLi]τσιγαρίζουμε  μαζί, το κρεμμύδι, το πράσο, το καρότο, ρίχνοντας στο τέλος τους την φρέσκια ντομάτα.

   Προσθέτοντας το Αλάτι & το Πιπέρι όπου τα αφήνω να σιγοβράσουν κάποιο τέταρτο.

   Κατόπιν παίρνω ένα ταψί ρίχνοντάς τα όλα μαζί μέσα στο ταψί, όπου στο τέλος βάζω το λάδι μου προσθέτοντας και όλα τα υπόλοιπα.

   Το ταψί το καλύπτω με ένα αλουμινόχαρτο από πάνω όπου το βάζω σε προ-θερμασμένο φούρνο 180ο (ο φούρνος στον αέρα πάνω κάτω), όπου το κρατώ μέσα γύρω στην μία ώρα.  (Το λιγότερο).

   (Εγώ συνηθίζω να το αφήνω και λίγο πάρα πάνω γύρω στην μία ώρα και ένα τέταρτο).

   ΣΗΜΕΙΩΣΗ!!   Στην μισή ώρα βγάζω το αλουμινόχαρτο για να πάρουν οι γίγαντες το χρώμα τους και από πάνω! Το ψωμί στην φωτογραφία μου είναι κατασκευής μου.

Καλή Επιτυχία!!

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *