Τρώτε καλά το πρωί – Eat well in the morning

πρωινό

(Snack)

Αλλά έχει αποδειχθεί πως η συνήθεια αυτή είναι ολέθρια, γιατί το πρωινό φαγητό ανταποκρίνεται σε μία φυσιολογική απαίτηση του οργανισμού. . . .

     Ο μεγάλος που πηγαίνει στο γραφείο, το παιδί που θα περάσει την ημέρα του στο σχολείο, έχουν[GLi]ν` αντιμετωπίσουν κούραση και υπερένταση, που θα τους κάνουν να ξοδέψουν σημαντική ενέργεια.

     Ενέργεια μπορεί να τους προσφέρει το φαγητό, το κατάλληλο φαγητό. Γενικά το πρωινό πρέπει να είναι ελαφρό, για να μη βαραίνει το στομάχι, αλλά και πλήρες.

         Για πάμε να δούμε μερικά από αυτά :

     Για τον μαθητή :   Χυμός πορτοκαλιού, γάλα με σοκολάτα, φρυγανιές, βούτυρο και μέλι, ή, μαρμελάδα. Τα τρόφιμα αυτά προσφέρουν στον οργανισμό 30% – 40% των θερμίδων που χρειάζεται καθημερινά ένας νέος οργανισμός.

     Για όσους κουράζονται :   Συνιστάται γιαούρτι με ζάχαρη, η, μέλι, ή κρόκος κτυπημένος με ζάχαρη, φρυγανιές, ή κράκερ με βούτυρο, μέλι, ή μαρμελάδα. Πρόκειται για τροφές θρεπτικές σε περιορισμένο όγκο, που δίνουν όμως αρκετό αριθμό θερμίδων για ν` αντιμετωπισθεί η κούραση της ημέρας.

     Για όσους κάνουν δίαιτα :   Γιαούρτι χωρίς ζάχαρη, ή χυμός φρούτων, πάντοτε χωρίς ζάχαρη, τσάι με λεμόνι, [GLi]χωρίς ζάχαρη, φρυγανιές, δίνουν στον οργανισμό τα απαραίτητα συστατικά χωρίς να παχαίνουν.

   Τώρα για όλες τις περιπτώσεις μπορούμε να πούμε πως θαυμάσιο είναι για το πρωί ένα αυγό μελάτο.

Όσοι δεν έχουν πρόβλημα γραμμής μπορούν ν` αντικαταστήσουν τις φρυγανιές με το βούτυρο και τη μαρμελάδα, με ένα κομμάτι κέικ.    

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *