Οφέλη του καρότου στην υγεία – Health benefits of carrot

      Από έρευνες σε διατροφική συνήθεια έδειξαν ότι το καρότο απομακρύνει την ένδειξη καρδιακού επεισοδίου.

–        Επίσης σε συνέχεια έδειξαν τα αποτελέσματα ότι είναι κατά του διαβήτη. Ακόμη ότι τον υποτιμούσε σε μελέτες.

–        Επίσης στην όρασή μας κάνει καλό γιατί μετά την κατανάλωση του καρότου βγαίνει η βιταμίνη Α που είναι πολύ χρήσιμη στα μάτια. Όσοι δεν έβλεπαν καλά την νύχτα σε θεραπείες που επεβλήθησαν με την χρήση καρότου είχαν θεαματικά αποτελέσματα στην όραση την νύχτα.

–        Ένα άλλο καλό που μας κάνει το καρότο είναι ότι απομακρύνει το εγκεφαλικό επεισόδιο απ` την ζωή μας. Σε έρευνα που έγινε βρέθηκε πως σε ανθρώπους που έτρωγαν πέντε καρότα την ημέρα είχαν λιγότερες πιθανότητες εγκεφαλικού επεισοδίου.

–        Το καρότο είναι καλή πηγή φυτικών ινών, γιατί περιέχουν μεγάλη ποσότητα φυτικών ινών για την πέψη των τροφών. Το καροτένιο δεν ελευθερώνεται εύκολα παρά μόνον με το σωστό μαγείρεμα.

–        Το καρότο έχει αντιγηραντικές ιδιότητες. Τα καρότα περιέχουν μεγάλη ποσότητα καροτίνης η οποία μπαίνοντας στο σώμα έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες ώστε να καταπολεμά καθαρίζοντας το αίμα τα κύτταρα αλλά και την οξυγόνωση του σώματος. Σε αυτή την περίπτωση είναι που επιβραδύνει με την κίνηση αυτή τα κύτταρα.

–        Το καρότο δεν μένει μόνο σε αυτό. Τα καρότα βοηθούν την στοματική κοιλότητα εν γένει. Κατόπιν του φαγητού μας επεμβαίνει ως καθαριστικό στην απομάκρυνση των τροφών από τα δόντια καθώς επίσης συμβάλουν δυναμικά στην τόνωση των ούλων μας.

–        Το καρότο επίσης κρατά το δέρμα μας υγιές. Από τους ειδικούς δερματολόγους αλλά και από τους ειδικούς της ομορφιάς που χρησιμοποιούν το καρότο πολλές δεκαετίες. Λόγω της υψηλής ποσότητας βιταμίνης Α αλλά και τα άλλα πλούσια θρεπτικά συστατικά του, τρέφουν αποτελεσματικά το δέρμα, εμποδίζουν την ξηροδερμία, την ψωρίαση και άλλα δερματικά προβλήματα.

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *