Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη – Melomakarona xoris zaxari

   ΥΛΙΚΑ   

520γρ  αλεύρι

130γρ  σιμιγδάλι ψιλό

220γρ  ελαιόλαδο

120γρ  μέλι

125γρ[GLi]  χυμό πορτοκάλι

90γρ   νερό

1    ½ κουταλάκι κανέλα

1 κουταλάκι γαρύφαλλο

½  κουταλάκι μοσχοκάρυδο

½  κουταλάκι μπέκιν πάουντερ

1    κουταλάκι σόδα

1 Βανίλια

Ξύσμα πορτοκαλιού

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ

190γρ  νερό

800γρ  μέλι

1    ξύλο κανέλας

2    – 4  γαρύφαλλα

ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ

150γρ  τριμμένο καρύδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ  ΣΥΝΤΑΓΗΣ

Σιρόπι

Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας σε μία κατσαρόλα 190γρ νερό. Μετά μέσα βάζουμε την κανέλα και τα γαρύφαλλα αφήνοντάς τα να πάρουν την πρώτη βράση.

Κλείνουμε το μάτι ώστε να κρυώσει.

Κατόπιν ρίχνουμε το μέλι (800γρ).

Κατόπιν :

Σε μία λεκάνη αναμιγνύω[GLi] ξεκινώντας με το λάδι, το μέλι και το νερό, ρίχνοντας το χυμό πορτοκαλιού την σόδα  το ξύσμα πορτοκαλιού το μοσχοκάρυδο την βανίλια το μπέκιν πάουντερ, ανακατεύουμε όλα αυτά κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι μέχρι να γίνει μία λαδένια όμορφη ζύμη.

Τοποθετώ πλάθοντας ή μακρουλά, ή, στρογγυλά τα μελομακάρονά μου όπου αφού τα τοποθετήσω, παίρνουμε ένα πιρούνι και τα τρυπώ από επάνω τους.

Τα ψήνω σε προ θερμασμένο φούρνο αέρα στους 170ο C_ Βαθμούς, όπου ψήνω για  15΄με 20΄Λεπτά της ώρας.

Αφού ψηθούν ζεστά τα ρίχνουμε[GLi] στο σιρόπι γυρνώντας τα να βραχούν και επάνω και κάτω.

(Προσοχή υπάρχει κίνδυνος καταστροφής τους αν τα αφήσετε μέσα στο μέλι. Τα βουτάμε και τα βγάζουμε).

Όπου αμέσως σχεδόν τα βγάζω τοποθετώντας τα στο σκεύος όπου θα τα έχω για το σερβίρισμά τους. Εκεί τα περιχύνω από[GLi] πάνω τους τα τριμμένα καρύδια.

Υ.Γ.   Εμείς βάλαμε ένα σφηνάκι Κονιάκ! 

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *