Τα κοκτέιλ της υγείας – ta kokteil tis ygeias

Tα φρούτα και λαχανικά που τόσο άφθονα προσφέρονται την εποχή αυτή στην αγορά. Θα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τους χυμούς στο μπλέντερ ή το ειδικό εξάρτημα του μίξερ για να βγάλετε όλο τον χυμό.

Μερικές συνταγές:

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΕΣ:  Αναμίξτε 2/3 χυμό πορτοκαλιού και 1/3 χυμό από φράουλες. Προσθέστε όσο νερό και πάγο θέλετε.

ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΣΠΑΝΑΚΙ, Ή, ΚΑΡΔΑΜΟ:  Σε 2/3 χυμό αγγουριού προσθέστε 1/3 χυμό κάρδαμο, ή, από σπανάκι, που θα αραιώσετε [GLi] με ίση ποσότητα νερού. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, ελάχιστη ζάχαρη και 1 κουταλιά του καφέ χυμό λεμονιού σε κάθε ποτήρι.

ΚΑΡΟΤΑ ΚΑΙ ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ:  2/3 χυμό από καρότα και 1/3 χυμό από μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

ΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΙ:  2/3 χυμό τομάτας και 1/3 χυμό αγγουριού. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι 1 κουταλιά του καφέ χυμό λεμονιού και αν θέλετε προσθέστε και σάλτσα κέτσαπ.

ΧΥΜΟΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ:  Περάστε τον χυμό από τουλουπάνι, για να γίνει διαυγής. Προσθέστε στον χυμό ελάχιστο λικέρ. Εάν δεν θέλετε λικέρ, προσθέστε, ή, αραιώστε γάλα.

Κοκτέιλ

      Αρχίζοντας από τα απλά κοκτέιλ:


Κοκτέιλ με Βερμούτ: 
 5 Κουταλιές της σούπας βερμούτ, 2  κουταλιές της σούπας κονιάκ, 2 κουταλιές της σούπας τσέρι, 2 κουταλιές της σούπας πάγο, λίγο σέλτς, ή, νερό, ή, αναψυκτικό.


Κοκτέιλ με Βύσσινο:  1 Ποτηράκι του κρασιού[GLi] σιρόπι από βύσσινο γλυκό, 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 2 κουταλιές της σούπας τσέρι, 2 κουταλιές της σούπας πάγο, λίγο σέλτς, ή, νερό, ή, αναψυκτικό.


Κοκτέιλ με Καφέ: 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, ένας κρόκος αυγού, (αυτά μπαίνουν στο σέικερ, όπου ανακατεύονται καλά), 1 φλιτζάνι του τσαγιού καφές σουρωμένος, (ή, σουρωμένος από τουλουπάνι), ώστε να μην έχει μόρια ο καφές μέσα, 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ, 2 κουταλιές της σούπας πάγο, ανάλογο νερό.


Κοκτέιλ με Λεμόνι:  Ο χυμός ενός καλού λεμονιού, 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη, 1/2 ποτηράκι κονιάκ, 2 κουταλιές της σούπας πάγο, ανάλογο νερό.


Κοκτέιλ με Πορτοκάλι:  Ο χυμός ενός μέτριου πορτοκαλιού, 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη, 1/2 ποτηράκι κονιάκ, 2 κουταλιές της σούπας πάγο, ανάλογο νερό.


Κοκτέιλ με Τσάι:  Ένα φλιτζάνι κρύο τσάι, ένας κρόκος αυγού, 1/2 ποτηράκι κονιάκ, 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη, 2 κουταλιές της[GLi] σούπας πάγο, μερικές σταγόνες λεμόνι.


Κοκτέιλ με Φραμπουάζ:  Ένα ποτηράκι του κρασιού σιρόπι από φραμπουάζ, 2 κουταλιές της σούπας τσέρι,  2 κουταλιές της σούπας πάγο, λίγο σέλτς, ή, αναψυκτικό.


Κοκτέιλ με Ανάμικτο:  2 Κουταλιές της σούπας πίπερμαν, 2 κουταλιές του γλυκού κονιάκ, 2 κουταλιές του γλυκού σαρτρέζ, 1 κουταλιά του γλυκού ουίσκι και μαρασκίνο, μερικές σταγόνες λεμόνι,  2 κουταλιές της σούπας πάγο, λίγο σέλτς, ή, αναψυκτικό.


Κοκτέιλ Ντομάτας:  Βουτάμε το χείλος του ποτηριού σε χυμό λεμονιού και κατόπιν σε αλάτι. Κάνουμε ανάμιξη κατόπιν χυμό ντομάτας, με[GLi] ένα κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού. Στολίζουμε με ένα φυλλαράκι μέντα, ή, σέλινο.


Κοκτέιλ Πράσινο:  Γεμίστε ένα μεγάλο ποτήρι με πάγο ψιλοκομμένο, και βάζουμε πίπερμαν.


Κοκτέιλ Δροσιστικό:  Βάλτε το χείλος του ποτηριού σε χυμό λεμονιού, και μετά βουτήχτε το στην ζάχαρη, βάζουμε λικέρ μαρτίνι, ή κουμ-κουάτ, 1/2 χυμό λεμονιού, γεμίζουμε με ψιλοκομμένο πάγο, στολίζοντας το ποτήρι με μία ψιλή φέτα λεμονιού.


Κοκτέιλ Πόντς Πλαντέρ:  Βάζουμε στο ποτήρι 3 κουταλιές της σούπας ρούμι λευκό, ένα ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, ή, ανανά, ψιλοκομμένο[GLi] πάγο, γαρνίρουμε με μία φέτα ψιλή λεμονιού. 
Κοκτέιλ Δικό μας (σας):  1/4 χυμό πορτοκαλιού, 1/4 λικέρ τις αρεσκείας σας, (κουαντρώ, μαρτίνι, κουμ-κουάτ, ….), προσθέστε σόδα, γαρνίρετε με μία φέτα πορτοκαλιού.  

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *