Όλα όσα ξέρουμε για το αλάτι – everything we know about salt

Το αλάτι είναι ένα από εκείνα τα πράγματα που δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από ένα σπίτι. Χωρίς ζάχαρη είναι δυνατόν να περάσουμε μία ημέρα,  .  .  .αλλά χωρίς αλάτι είναι πραγματικά αδύνατον να ετοιμάσουμε ένα φαγητό.  

     Εδώ σας έχω μερικά παραδείγματα:

Αλάτι για το τηγάνι!

Όταν το τηγάνι, ή, η κατσαρόλα έχουν καεί, βάζουμε τα σκεύη σε  χαμηλή φωτιά και αραδιάζομαι μέσα στα σκεύη [GLi]λίγο αλάτι. Μετ` ολίγον τρίψτε τα με ένα λεπτό χαρτί ώσπου να καθαρίσουν εντελώς. Θα φύγουν οι καμένες ουσίες και μαζί το μαύρισμα από τον πυθμένα του σκεύους.

Αλάτι για την γυάλινη καράφα!
Οι γυάλινες καράφες του νερού καθαρίζουν τέλεια με ξύδι και ψιλό αλάτι. Χτυπήστε τες δυνατά και μετά ξεπλύνετε τα γυάλινα σκεύη με άφθονο νερό. Θα καθαρίσουν αλλά και θα γυαλίσουν, (σαν καινούρια). 

Αλάτι για τα λουλούδια!

Εάν έχουμε λουλούδια σε βάζο θα μείνουν φρέσκα και δροσερά περισσότερο καιρό, αν μέσα στο νερό διαλύσουμε κάθε φορά της αλλαγής και λίγο αλάτι

Αλάτι για τα αυγά!

Μέσα στο νερό που πρόκειται να βράσουμε αυγά, ρίχνουμε λίγο αλάτι για να μην σπάσουν, ή, ραγίσουν τα φλούδια τους.

Αλάτι για τις γαργάρες!

Το χλιαρό νερό με λίγο αλάτι διαλυμένο μέσα είναι ένα αποτελεσματικό φάρμακο για γαργάρες εναντίον των ερεθισμών του λαιμού. 

Αλάτι για την Μαγειρική

Χοντρό & Ψιλό Αλάτι : Υπάρχει ψιλό αλάτι και χοντρό αλάτι. Το χοντρό είναι περισσότερο για την κουζίνα και το ψιλό είναι περισσότερο για το τραπέζι. Το χοντρό αλάτι είναι ποιο δυνατό από[GLi]το ψιλό, γι` αυτό και είναι κατάλληλο για να βράζετε τα χορταρικά και τα κρεατικά.

   Συμβουλές :   Όταν βράζετε μην βάζετε πάρα πολύ αλάτι διότι χάνει το χρώμα του το φαγητό όπως π.χ. τα χόρτα.

   Συμβουλές :   Όταν σας πέφτει πολύ αλάτι βάζετε μέσα στο φαγητό λίγο ψωμί για να πέσει η αλμύρα. 

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *