Roumeliotiki tyropita

roumeliotiki

(CHEF . . . )

ΥΛΙΚΑ

6 φύλλα πίτας

800 γρ. φέτα

300 γρ. μυζήθρα

700 γρ. φρέσκο γάλα

200 γρ. ελαιόλαδο

5 αβγά

Αλάτι & Πιπέρι, Ανάλογο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αρχικά, τρίβουμε όλα τα τυριά σε ένα μπολ και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα.

Αλατίζουμε ελαφρά.

Προσθέτουμε το γάλα και το μισό περίπου από το ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε.

Το ταψί πρέπει να είναι περίπου 40εκ, κατάλληλο για πίτες.

Αλείφουμε το ταψί μας με ελαιόλαδο.

Στρώνουμε 3 φύλλα, ραντίζοντάς τα[GLi] ενδιάμεσα με λίγο ελαιόλαδο.

 Κάνουμε μια στρώση με το 1/2 των τυριών και ραντίζουμε με το 1/2 των υγρών.

Απλώνουμε το 4ο φύλλο ελαφρά σουρωμένο. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα τυριά και το υπόλοιπο μείγμα υγρών.

Τελειώνουμε την πίτα καλύπτοντάς την με 2 φύλλα ελαφρώς λαδωμένα

Γυρίζουμε τις άκρες που εξέχουν. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια (όχι βαθειά) και ραντίζουμε τις χαρακιές με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Πεταχτά, με τα δάχτυλα, ραντίζουμε την πίτα με λίγο νερό.

Ραντίζουμε την πίτα με λίγο νερό, πεταχτά με τα δάκτυλα μας.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις ή στους 160οC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 1 ώρα.

Στο τελευταίο 10λεπτο ψήνουμε μόνο στην κάτω αντίσταση, για πιο τραγανό αποτέλεσμα.

Η πίτα είναι έτοιμη όταν κουνήσουμε το ταψί και η βάση της έχει ξεκολλήσει.

Σερβίρεται ζεστή, σε θερμοκρασία δωματίου.  

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *