θρεπτικά συστατικά των Ξηρών Καρπών – Nutrients of Nuts

ξηροι καρποι

Εδώ καταγράφονται τα τελευταία συστατικά της αναλογίας τους με αλφαβητική σειρά, φυσικά όσα μπορούσαν να συγκεντρωθούν. . . . Αλλά και τα οφέλη τους . . .  Δείτε τα! . . .

Αμύγδαλο : Θρεπτικά συστατικά : Ασβέστιο, μαγνήσιο, φώσφορος, κάλιο, ψευδάργυρος, φολικό οξύ, [GLi]βιταμίνες Β2, Β3 και Ε. Οφέλη : Καλή πηγή πρωτεϊνών. Αντικαρκινικό. Ωφέλιμο για τα λιποβαρή άτομα.

Καρύδα : Θρεπτικά συστατικά : Μαγνήσιο, φώσφορος, ψευδάργυρος, κάλιο, φολικό οξύ, βιταμίνη C.    Οφέλη : Ρυθμίζει την λειτουργία του θυρεοειδούς.

Φιστίκια : Θρεπτικά συστατικά : Ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρος, ψευδάργυρος, φολικό οξύ. Οφέλη : Βελτιώνουν τη ζωτικότητα, κάνουν καλό στα δόντια και στα ούλα.     

Φουντούκια : Θρεπτικά συστατικά : Ασβέστιο,[GLi] μαγνήσιο, ψευδάργυρος, φώσφορος, κάλιο, φολικό οξύ. Βιταμίνες C και Ε.  Οφέλη : Δυναμώνουν τα νεφρά και τους πνεύμονες, διευκολύνουν το πεπτικό σύστημα, βελτιώνουν το μεταβολισμό.

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *