Χρήσιμα προς τα νεφρά – useful to the kidneys

Νεφρά

Χρήσιμα προς βρώση προϊόαντα μας άμεσης ανάγκης αναφέρονται πάρα κάτω.  .  .  .

Σκόρδο :   Έχει αντιφλεγμονώδη[GLi]δράση και μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης στο αίμα.  Παράλληλα δίνει γεύση σε ένα πιάτο κι έτσι δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε μεγάλη ποσότητα αλατιού, το οποίο επιβαρύνει τη νεφρική λειτουργία. Το σκόρδο περιέχει επίσης αντιοξειδωτικές ουσίες.

Αυγό :   Το αυγό περιέχει βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία ωφέλιμα για την υγεία μας γενικότερα. Περιέχει επίσης σίδηρο, ο οποίος είναι απαραίτητος για την σωστή λειτουργία των νεφρών.

Κρεμμύδι :   Όπως και το σκόρδο, έτσι και το κρεμμύδι παρέχει αντιοξειδωτικές ουσίες που ενισχύουν τη νεφρική λειτουργία. Όταν καταναλώνονται ωμά, έχουν επίσης ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση!

Ψάρι :   Ψάρια όπως ο σολομός, η σαρδέλα, η πέστροφα, ή, η ρέγκα περιέχουν πρωτεΐνες 2 – 3 λιπαρά οξέα. Τα άτομα που καταναλώνουν συστηματικά αυτά τα είδη ψαριών, αντιμετωπίζουν μικρότερο κίνδυνο καρδιοπάθειας και υπέρτασης, παθήσεις που συμβάλουν στην εκδήλωση της νεφροπάθειας.

Κράμπερι :   Όλα τα μούρα είναι υγιεινά και μας παρέχουν σημαντική ποσότητα αντιοξειδωτικών, όπως το κράμπερι έχει την μοναδική ιδιότητα να καταπολεμά άμεσα την ουρολοίμωξη. Επειδή αυξάνει την οξύτητα των ούρων, το κράμπερι εμποδίζει τα βακτήρια να ενσωματωθούν στα τοιχώματα της κύστης.

Λαχανίδα :   Όπως όλα τα λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι, λάχανο, κ.α.) έτσι και η λαχανίδα είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών βιταμίνης C και βιταμίνης K, συστατικά απαραίτητα για τη βέλτιστη δυνατή λειτουργία των νεφρών. Η λαχανίδα περιέχει[GLi]επίσης σίδηρο, βήτα καροτένιο και ασβέστιο. Τα σταυρανθή λαχανικά έχουν μικρή περιεκτικότητα σε κάλιο κι έτσι είναι ιδανική επιλογή για όσους ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα νεφρά τους.

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *