Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου – Osia Irini Chrysovalantou

Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου,

(ΘΡΗΣΚΕΙΑ)

Η ποιο γλυκιά ύπαρξη θα λέγαμε για το θεάρεστο αυτό κορίτσι, την Ειρήνη Χρυσοβαλάντου. Διαβάστε. . . γιατί την έλεγαν Χρυσοβαλάντου. . . .

   Ξεκινώντας από τα πρώτα χρόνια της Ειρήνης Χρυσοβαλάντου να πούμε πως ήταν από[GLi]την Καππαδοκία. Ήταν σε όλα της μετρημένη όπως θα έπρεπε σε μία γυναίκα να είναι. Επίσης είχε πολύ ωραίο σώμα γυναικείο. Καθώς επίσης οι τρόποι και η συμπεριφορά της ήσαν άριστοι στους οικείους μα και στους ξένους.

Την Ειρήνη την είδε ευκατάστατος άνδρας από την αυλή της Βασίλισσας Θεοδώρας και την ζήτησε σε γάμο.

Τις ημέρες εκείνες η Ειρήνη θα πήγαινε στην πατρίδα της, όπου στον δρόμο περνώντας επισκέφθηκε ένα μοναστήρι που λεγόταν Χρυσοβαλάντου, αλλά με το που το πρωτοαντίκρισε δεν θέλησε να φύγει από εκεί.

Έτσι απέρριψε όλα τα εγκόσμια και εγκαταστάθηκε εκεί. Πούλησε όλη την περιουσία της βοηθώντας φτωχούς. Όταν η ηγουμένη απεβίωσε στέφθηκε η Ειρήνη ηγουμένη όπου και έκανε το έργο της θεάρεστο μα και θαυματουργικό όταν μετά τις προσευχές της απαλλάσσονταν άνθρωποι από τα δαιμόνια που τους είχαν καταβάλει.

Ο Θεός λίγο πριν τον θάνατο της την προίκισε με το προφητικό μα και το θαυματουργικό προτέρημα (χάρισμα).

Λίγο πριν πεθάνει προαισθάνθηκε τον θάνατο της, όπου [GLi] απεβίωσε ειρηνικά, γεμάτη χαρά για αυτό το ξεχωριστό ουράνιο ταξίδι της.

Τύπος εορτής: Σταθερή.
Εορτάζει στις 28 Ιουλίου εκάστου έτους.

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *