Πότε είναι το τριώδιο και πότε η μεγάλη εβδομάδα; –  When is triode and when is holy week?

Triodio

Πότε αρχίζει και πότε τελειώνει το τριώδιο ξέρετε;

Το τριώδιο είναι κινητή εορτή και αλλάζει από έτος σε έτος.

Η διάρκεια του τριώδιου είναι : Αρ[GLi]χής γενομένης από την Κυριακή του Τελώνου και φαρισαίου και καταλήγει να λήξη το Πάσχα. Φυσικά με κάποια μικρά διαλλείματα ενδιάμεσα.

Έτσι θα αναφερθούμε στα σημερινά μας για το 2024 πότε και πώς θα πάει.

Άρα λοιπόν ξεκινάει από τις 25 Φεβρουαρίου 2024 και καταλήγει να λήξει στις 5 Μαΐου. Δηλαδή συνολικά δέκα εβδομάδες όπου ανάμεσά του υπάρχουν και κάποιες εορτές, όπως αναφέραμε.

Μία από τις εορτές είναι η τσικνοπέμπτη, της Αποκριάς, η καθαρά Δευτέρα, η μεγάλη σαρακοστή, η Κυριακή των Βαΐων και η μεγάλη εβδομάδα.

Για να το εκλαϊκεύσουμε έχουμε σαν εκκίνηση την Κυριακή του Τελώνου και Φαρισαίου που υπογραμμίζει την σημασία της ταπεινότητας, όπου την Κυριακή του Ασώτου Υιού επικεντρώνεται στη μετάνοια αλλά και την συγχώρεση. Η Τρίτη κατά σειράν Κυριακή είναι η Κυριακή της Απόκρεω, όπου αναφέρεται στη Δευτέρα παρουσία αλλά και την Αγάπη, ενώ είναι η τελευταία ημέρα κατανάλωσης κρέατος. Η Κυριακή της Τυροφάγου μας προτρέπει να συγχωρήσουμε νηστεύοντας και να είμαστε ενάρετοι.

Στην ακολουθία αυτή[GLi]έρχεται η Καθαρά Δευτέρα που μας δηλώνει την έναρξη της μεγάλης τεσσαρακοστής και πέφτει στις 18 Μαρτίου.

Όπου λήγει στο τέλος της μεγάλης εβδομάδος που είναι η 5 Μαΐου.

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *