Ατομικές ομελέτες με σαλάμι Γερμανίας – Atomikes omelets me salami germanias

Για 2 μερίδες

Υ Λ Ι Κ Α

αυγά

Μισό κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

2  κουταλάκια χυμό λεμονιού

2  κουταλιές τριμμένο κίτρινο τυρί

150γρμ. Σαλάμι αέρος Γερμανίας κομμένο σε φέτες

Μία κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

Μία κουταλιά σούπας βούτυρο

Μία καυτερή κόκκινη πιπεριά

Αλάτι  +  Πιπέρι (μπαχαρικά)

Ε Κ Τ Ε Λ Ε Σ Η

Σε τέσσερα βήματα έτσι θα τα πούμε, . . .πάμε λοιπόν!

ΒΗΜΑ 1.   Χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα των αυγών, μαζί με αλάτι & πιπέρι προσθέτοντας λίγο μαϊντανό αν θέλετε σε αυτό όμως το σημείο. Προσθέτω τώρα το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και το τυρί. Ανακατεύω καλά όλα μου τα υλικά.

ΒΗΜΑ 2.    Προσθέτω στο μείγμα το σαλάμι, το τυρί, την κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη και το ελαιόλαδο.

ΒΗΜΑ 3.   Αλείφω με το βούτυρο ατομικά φορμάκια (η τη φόρμα που ψήνουμε τα μαφίν) και τις γεμίζετε με το μείγμα.

ΒΗΜΑ 4.   Ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25΄λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν[GLi]οι ομελέτες μου.

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *