Μακαρόνια με κιμά – Makaronia me kima

μακαρόνια με κιμά

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ

ΥΛΙΚΑ :

Ένα κιλό Κιμά.

Ένα κρεμμυδάκι μέτριο.

Μία ντομάτα πουμαρό ψιλοκομμένη, ή, (1 Πουμαρό).

Λίγο λάδι.

Αλάτι.

Πιπέρι.

Κιμάς

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΜΑ

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, ρίχνουμε τον κιμά, να τσιγαριστεί και αυτός, μόλις αλλάξει χρώμα ο κιμάς ρίχνουμε το[GLi]Πουμαρό, το αλάτι, και το πιπέρι, και κάποιο μπαχαρικό για αρωματισμό εγώ συνηθίζω να βάζω γαρύφαλλα (3 – 4  γαρύφαλλα).

Όπου μετά αφήνουμε να βράσει ο κιμάς σε σιγανή φωτιά.

ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

ΥΛΙΚΑ :

Ένα πακέτο Μακαρόνια Νο7, (η, το Νο. Που εσείς θέλετε).

Μία ντομάτα Κομοντόρι, ή, μία ντομάτα Pumaro ψιλοκομμένη

Λίγο Λάδι.

Λίγο Κρεμμύδι

Τρίμμα Τυρί (Μυζήθρα)

Ένα κοτόζουμο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ : ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

Παίρνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το ανάλογο αλάτι αφήνοντάς το να βράσει το νερό.

Μόλις πάρει βράση το νερό ρίχνουμε τα μακαρόνια και τα` αφήνουμε να βράσουν όσο λέει ο κατασκευαστής. (Ο κάθε κατασκευαστής στην συσκευασία τους, γράφουν τα συστατικά, αλλά και την ώρα βρασμού τους).

Γενικά τα μακαρόνια βράζουν μεταξύ των 7 λεπτών μέχρι και 10 λεπτά.

Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε ώστε να φύγει το νερό τους όλο. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά βάζουμε[GLi]ελαιόλαδο λίγο να ζεσταθεί και ξαναρίχνουμε τα μακαρόνια, οπότε όπως ρίχνουμε τα μακαρόνια  λίγα-λίγα ρίχνουμε και την μυζήθρα λίγη-λίγη.

Κλείνουμε την φωτιά, βάζουμε το καπάκι της κατσαρόλας, ώστε να ανακινηθούν τα μακαρόνια μας. 

Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο.  

Ελπίζω να σας άρεσε!

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *