(Ζωολογίας – Πουλιών)
Η Πάπια λέγεται και νήσσα.
Η Πάπια είναι οικιακό πτηνό.
Εκτρέφεται για το κρέας της.
Είναι ανθεκτικό στις αρ[GLi]ρώστιες και στις κακουχίες μεγαλώνοντας εύκολα.
Μέσα σε 2 – 3 μήνες είναι έτοιμο για σφάξιμο.
Η πάπια γεννά 30 – 40 μόνο αυγά το χρόνο, κατά την άνοιξη, υπάρχουν όμως και ράτσες που γεννούν και περισσότερα.
Δεν είναι καλή κλώσα και δεν φροντίζει τα παπάκια της.
Όσα πάνε και όσα έρθουν.
Μπορεί να φύγει για την βοσκή με 5 – 10 παπάκια και να γυρίσει μονάχη.
Γι` αυτό οι πτηνοτρόφοι βάνουν στις κότες να κλωσούν τα αυγά της, ή, στις μηχανές.
Τα παπάκια πρέπει να προσεχτούν τις πρώτες δύο εβδομάδες πολύ, γιατί είναι πολύ κουτά.
Μπορεί να έχουν μπροστά τους την τροφή και να πεθάνουν από την πείνα.
Τα βάζουμε μαζί με κοτόπουλα και βλέποντάς τα να τρώγουν μαθαίνουν και αυτά.
Επίσης τις πρώτες 20 ημέρες θα πρέπει να βρέχονται, γιατί τότε είναι πολύ ευαίσθητα.
Μετά μπαίνουν ευχαρίστως στο νερό και κολυμπούν πολύ λαίμαργα.
Οι πάπιες γεννούν τ` αυγά τους όπου τύχη και γι` αυτό τις κρατούμε κλειστές το πρωί μέχρι τις 9. Κοιμούνται κάτω στο πάτωμα και δεν ανεβαίνουν σε κουρνιάστρες.