Μινώταυρος – Minotaur

Μινώταυρος

Μυθολογικό τέρας που είχε κεφαλή ταύρου, ενώ το υπόλοιπο σώμα του ήταν ανθρώπινο.

Ήταν γιος της Πασιφάης και ενός ταύρου που είχε δωρίσει ο Ποσειδώνας στο Μίνωα.

Σύμφωνα με μία μυθολογική εκδοχή, ο Μίνωας δε θυσίασε τον ταύρο στον Ποσειδώνα, όπως του είχε υποσχεθεί, και ο θεός για να τον τιμωρήσει ενέπνευσε στη γυναίκα του Πασιφάη έρωτα για τον ταύρο.

Αυτή ανέθεσε στον περίφημο [GLi] Αθηναίο τεχνίτη Δαίδαλο, που την περίοδο εκείνη ζούσε και εργαζόταν στην αυλή του Μίνωα, να κατασκευάσει ένα ομοίωμα αγελάδας.
Η Πασιφάη κρύφτηκε μέσα στο ομοίωμα και ήρθε σε επαφή με τον ταύρο. Από την ένωσή τους γεννήθηκε ο Μινώταυρος, τον οποίο ο Μίνωας έκλεισε μέσα στο λαβύρινθο που κατασκεύασε ο Δαίδαλος.
Ο Μινώταυρος τρεφόταν με τους εχθρούς του Μίνωα και με 7 νέους και 7 νέες που έστελναν κάθε χρόνο οι Αθηναίοι στο Μίνωα ως φόρο αίματος, επειδή οι Αθηναίοι είχαν σκοτώσει το γιο του Ανδρόγεω που είχε νικήσει στα Παναθήναια.
Τελικά το Μινώταυρο σκότωσε ο Θησέας με τη βοήθεια της κόρης του Μίνωα, Αριάδνης, η οποία του υπέδειξε και τον τρόπο της εξόδου από το λαβύρινθο.

George Li

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *