ΟΔΥΣΣΕΙΑ : Ο θάνατος του Οδυσσέα – The death of Odysseus

Ο θάνατος του Οδυσσέα

Σε λίγες μέρες έγινε η ταφή των μνηστήρων από [GLi] τους συγγενείς τους. Ο Οδυσσέας θυσίασε στις Νύμφες και πήγε στην Ήλιδα να επιθεωρήσει τα κοπάδια του.

Εκεί τον φιλοξένησε ο βασιλιάς Πολύξενος, που του έδωσε δώρο έναν κρατήρα με παράσταση του Τροφώνιου, Αγαμήδη και Αυγεία. Ύστερα ξαναγύρισε στην Ιθάκη και πρόσφερε μεγάλες θυσίες σ’ όλους τους θεούς.

Έφυγε πάλι γρήγορα μ’ ένα κουπί στον ώμο, όπως του είχε ορίσει ο Τειρεσίας στον Άδη, για τη Θεσπρωτία της Ηπείρου.

Προχωρώντας στο εσωτερικό της χώρας, συνάντησε κάποιους ανθρώπους που τον ρώτησαν γιατί κουβαλούσε μαζί του το λιχνιστήρι. Τότε κατάλαβε πως αυτός ήταν ο τόπος που έπρεπε να μπήξει το κουπί και να θυσιάσει στον Ποσειδώνα.

   Στη Θεσπρωτία ο Οδυσσέας παντρεύτηκε τη βασίλισσα Καλλιδίκη.

Ύστερα από έναν πόλεμο των Θεσπρωτών με τους Βρύγους, η Καλλιδίκη πέθανε και στο θρόνο ανέ[GLi]βηκε ο Πολυποίτης, ο γιος της, και ο Οδυσσέας ξαναγύρισε την Ιθάκη πιστεύοντας πως θα περάσει ήρεμα γεράματα.

Στο μεταξύ ο Τηλέγονος, γιος του Οδυσσέα από την Κίρκη, αναζητώντας τον πατέρα του αποβιβάστηκε στην Ιθάκη και οι σύντροφοί του κατέστρεψαν το νησί. Ο βασιλιάς βγήκε να τους διώξει και σκοτώθηκε από τον Τηλέγονο, ο οποίος δεν τον γνώριζε.

   Όταν ο Τηλέγονος κατά[GLi]λαβε πως είχε σκοτώσει τον πατέρα του, ήταν πια αργά.

Πήρε το άψυχο κορμί του, το γιο [GLi] του, τον Τηλέμαχο, και την Πηνελόπη και κατευθύνθηκε στην Αία.

Εκεί η Κίρκη τους έκανε όλους αθάνατους. Η ιστορία τελειώνει με δύο παράξενους γάμους:   η Κίρκη παντρεύ[GLi]εται τον Τηλέμαχο και η Πηνελόπη τον Τηλέγονο.

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *