Ξέρετε ότι . . . η Ζάχαρη – You know that . . . the sugar

Ξέρετε. . . . ότι. . . .

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ . . .   Στον Μεσαίωνα ακόμη η ζάχαρη ήταν άγνωστη! . . . ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ . . .   Οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν μέλι αντί για ζάχαρη, στα φαγητά τους, και στα ποτά τους! . . . ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ . . .   Οι Ευρωπαίοι όταν έμαθαν για την ζάχαρη . . . .

   Πόση ζάχαρη χρειάζεται καθημερινά ο[GLi] οργανισμός μας: Δεν είναι εύκολο ν` απαντήσει κανείς αφού πολλοί θεωρούν τη ζάχαρη λιγότερο τροφή και περισσότερο καρύκευμα, ενώ άλλοι διαιτολόγοι υποστηρίζουν ακριβώς το αντίθετο.

Για την ιστορία αξίζει να αναφέρουμε πώς στην αρχαιότητα και στον μεσαίωνα ακό0μη η ζάχαρη ήταν άγνωστη. Οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν μόνο το μέλι για να γλυκάνουν τις τροφές και τα ποτά. Οι Σταυροφόροι ήταν εκείνοι που έφεραν πρώτοι[GLi] τα σκούρα κρύσταλλα, που προμήθευε το άγριο ζαχαροκάλαμο.

   Οι Ευρωπαίοι ενθουσιάστηκαν και η ζάχαρη θεωρήθηκε η ωραιότερη λιχουδιά, χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός και να βρεθεί τρόπος να βγει ζάχαρη από τα ζαχαρότευτλα και να διαδοθεί.

Τώρα η ζάχαρη δεν πουλιέται πια στα φαρμακεία, όπως στο 16ο αιώνα, κι` έχει αποκτήσει βιομηχανική μορφή.

Οι σχετικές έρευνες, που έγιναν τα τελευταία χρόνια, ανάδειξαν πως ο οργανισμός έχει ανάγκη από 60γρμ.καθημερινά.

Θα πρέπει να θυμηθούμε πως η ζάχαρη αποτελεί καύσιμο κάθε κατάχρηση οδηγεί λοιπόν σε επιπλέον θερμίδες, με αποτέλεσμα την αύξηση του βάρους και κίνδυνο για την υγεία.

Από την άλλη πλευρά, η ζάχαρη [GLi]εξασφαλίζει δυνάμεις στον οργανισμό προκειμένου να καταλάβουμε μία μεγάλη σωματική, ή πνευματική προσπάθεια. Γιατί τότε ο οργανισμός χρειάζεται περισσότερα καύσιμα.

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *