ΥΛΙΚΑ :
1 φύλλο σφολιάτας (έτοιμο φύλλο).
75γραμ. κρέμα γάλακτος.
200γραμ. καπνιστό ζαμπόν.
100γραμ. τριμμένο τυρί Γκούντα Γερμανίας.
1 κρόκο αυγού.
1 κουταλιά γάλα.
Αλάτι & πιπέρι ανάλογο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
1η Φάση : Απλώστε το φύλλο της σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και το κόβετε σε 8 τρίγωνα κομμάτια.
2η Φάση : Αλείφετε τα τρίγωνα με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
3η Φάση : Κόβετε το ζαμπόν[GLi]σε μακρόστενες λωρίδες. Τις τοποθετείτε κατά μήκος της μακρύτερης πλευράς του τριγώνου. Μοιράζετε το τυρί.
4η Φάση : Τυλίγετε τα τρίγωνα, σχηματίζοντας μισοφέγγαρα. Τα τοποθετείτε επάνω σε μία λαδόκολλα σε ταψί.
5η Φάση : Χτυπάτε τον κρόκο του αυγού με το γάλα. Αλείφετε τα κρουασάν και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20΄λεπτά περίπου.