(CHEF – Μαγειρεύοντας)
ΥΛΙΚΑ
20 Αγκινάρες
Μισό κιλό Κιμά
Ένα μέτριο κρεμμύδι
Ένα κουτί ντομάτα κονκασέ
250γρμ. Τριμμένο τυρί σκληρό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Ένα λίτρο γάλα
Τέσσερις κουταλιές της Σούπας κόρν φλάουρ (ή, νισεστέ)
Μία κουταλιά της σούπας βούτυρο
Μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τον[GLi] κιμά, κατόπιν τον τσιγαρίζουμε με το κρεμμύδι, ρίχνουμε Αλάτι & Πιπέρι και μετά την ντομάτα το κονκασέ και τον αφήνουμε να βράσει, έως να πιεί όλα τα υγρά του. (Σχεδόν για μισή ώρα).
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό που έχουμε βάλει όπου τοποθετούμε μέσα εκεί τις αγκινάρες, όπου τις αφήνουμε να βράσουν για 10΄λεπτά, όπου κατόπιν τις σουρώνουμε.
Για την Μπεσαμέλ : Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά της Μπεσαμέλ και περιμένουμε να βράσει η κρέμα μας και να γίνει.
Μοντάρισμα : Σε ένα πυρέξ τοποθετούμε το ένα μέρος από τις αγκινάρες μετά ρίχνουμε τον κιμά, το μισό τριμμένο τυρί τις υπόλοιπες αγκινάρες, το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και σαν τελείωμα την Μπεσαμέλ.
Ψήνουμε για 45΄ με 50΄λεπτά στους 180Ο, (έως να δούμε την Μπεσαμέλ μας να παίρνει χρώμα).
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!