Πάτροκλος – Patroclus

Πάτροκλος

   Ο αγαπημένος φίλος του Αχιλλέα, από την Οπούντα της Λοκρίδας.

   Παιδί ακόμα αναγκάστηκε ν` αφήσει την πατρίδα του και να αφήσει την πατρίδα του και να πάει στην Φθία, [GLi]όπου μεγάλωσε με τον Αχιλλέα.

   Για χάρη της φιλίας τους ο ΠάτροκAλος ακολούθησε τον Αχιλλέα στην Τροία και πολεμούσε γενναία στο πλευρό του.

   Όταν ύστερα από τη φιλονικία ΑγαμέμνοναΑχιλλέα σταμάτησαν να πολεμούν οι Μυρμιδόνες και οι Τρώες άρχισαν να κυνηγούν τους Έλληνες και τα πλοία και να φωνάζουν φωτιά σ` αυτά, ο Πάτροκλος με την άδεια και τα όπλα του Αχιλλέα ρίχνεται στην μάχη και κυνηγάει τους Τρώες ως τα τείχη τους.

   Μα ο Έκτορας τον αναγνωρίζει, τον σκοτώνει και του παίρνει την πανοπλία, ενώ οι Έλληνες με δυσκολία παίρνουν το πτώμα του και το πηγαίνουν στην σκηνή του Αχιλλέα.

   Βαθιά είναι η θλίψη του ήρωα για το χαμό του φίλου του. Θρηνεί και δέρνεται κι ορκίζεται να τον εκδικηθεί. Σκοτώνει σε λίγο τον Έκτορα και τότε γυρίζει στη σκηνή, καίει το πτώμα του Πάτροκλου κι οργανώνει λαμπρούς επιτάφιους αγώνες, στη μνήμη του αγαπημένου του φίλου.

Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *