Ιππόλυτος – Hippolytus

Mythology

Πρόσωπο της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας. Ήταν γιος του Θησέα και της Αμαζόνας Αντιόπης, που πολλοί την ταυτίζουν με τη μυθική βασίλισσα των Αμαζόνων Ιππολύτη.

Η μητριά του Φαίδρα, όταν ο Ιππόλυτος απέρριψε τ[GLi]ις ερωτικές προτάσεις της, τον διέβαλε στον πατέρα του Θησέα. Εκείνος τότε παρακάλεσε τον Ποσειδώνα να τον τιμωρήσει. Έτσι, όταν ο Ιππόλυτος περνούσε πάνω σε άρμα κοντά στην ακτή, έστειλε ο θεός από τα κύματα ταύρο, που μόλις τον αντίκρισαν τα άλογα τρόμαξαν, έριξαν κάτω τον Ιππόλυτο και τον σκότωσαν. Όταν όμως η Άρτεμη αποκάλυψε στο Θησέα την αθωότητα του γιου του, η Φαίδρα αυτοκτόνησε.

Την τύχη του Ιππόλυτου δραματούργησε ο Ευριπίδης.

Οι Λατίνοι ποιητές (Οβίδιος, Οράτιος) αναφέρουν και άλλα περιστατικά για τον Ιππόλυτο, όπως ότι ο Ασκληπιός τον ανέστησε και η Άρτεμη τον έφερε στο Λάτιο, όπου, με το όνομα Βίρβιος, ήταν άρχοντας στο άλσος της Αρικίας.

George Li

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *