ΥΛΙΚΑ
520γρ αλεύρι
130γρ σιμιγδάλι ψιλό
220γρ ελαιόλαδο
120γρ μέλι
125γρ[GLi] χυμό πορτοκάλι
90γρ νερό
1 ½ κουταλάκι κανέλλα
1 κουταλάκι γαρύφαλλο
½ κουταλάκι μοσχοκάρυδο
½ κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
1 Βανίλια
Ξύσμα πορτοκαλιού
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΣΙΡΟΠΙ
190γρ νερό
800γρ μέλι
1 ξύλο κανέλλας
2 – 4 γαρύφαλλα
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
150γρ τριμμένο καρύδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
Σιρόπι
Πρώτα φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζοντας σε μία κατσαρόλα 190γρ νερό. Μετά μέσα βάζουμε την κανέλλα και τα γαρύφαλλα αφήνοντάς τα να πάρουν την πρώτη βράση.
Κλείνουμε το μάτι ώστε να κρυώσει.
Κατόπιν ρίχνουμε το μέλι (800γρ).
Κατόπιν :
Σε μία λεκάνη αναμιγνύω[GLi] ξεκινώντας με το λάδι, το μέλι και το νερό, ρίχνοντας το χυμό πορτοκαλιού την σόδα το ξύσμα πορτοκαλιού το μοσχοκάρυδο την βανίλια το μπέκιν πάουντερ, ανακατεύουμε όλα αυτά κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι μέχρι να γίνει μία λαδένια όμορφη ζύμη.
Τοποθετώ πλάθοντας ή μακρουλά, ή, στρογγυλά τα μελομακάρονά μου όπου αφού τα τοποθετήσω, παίρνουμε ένα πιρούνι και τα τρυπώ από επάνω τους.
Τα ψήνω σε προ θερμασμένο φούρνο αέρα στους 170ο C_ Βαθμούς, όπου ψήνω για 15΄με 20΄Λεπτά της ώρας.
Αφού ψηθούν ζεστά τα ρίχνουμε[GLi] στο σιρόπι γυρνώντας τα να βραχούν και επάνω και κάτω.
(Προσοχή υπάρχει κίνδυνος καταστροφής τους αν τα αφήσετε μέσα στο μέλι. Τα βουτάμε και τα βγάζουμε).
Όπου αμέσως σχεδόν τα βγάζω τοποθετώντας τα στο σκεύος όπου θα τα έχω για το σερβίρισμά τους. Εκεί τα περιχύνω από[GLi] πάνω τους τα τριμμένα καρύδια.
Υ.Γ. Εμείς βάλαμε ένα σφηνάκι Κονιάκ!