Αλάτι για το τηγάνι!
Όταν το τηγάνι, ή, η κατσαρόλα έχουν καεί, βάζουμε τα σκεύη σε χαμηλή φωτιά και αραδιάζομαι μέσα στα σκεύη[GLi]λίγο αλάτι. Μετ` ολίγον τρίψτε τα με ένα λεπτό χαρτί ώσπου να καθαρίσουν εντελώς. Θα φύγουν οι καμένες ουσίες και μαζί το μαύρισμα από τον πυθμένα του σκεύους.
Αλάτι για την γυάλινη καράφα!
Οι γυάλινες καράφες του νερού καθαρίζουν τέλεια με ξύδι και ψιλό αλάτι. Χτυπήστε τες δυνατά και μετά ξεπλύνετε τα γυάλινα σκεύη με άφθονο νερό. Θα καθαρίσουν αλλά και θα γυαλίσουν, (σαν καινούρια).
Αλάτι για τα λουλούδια!
Εάν έχουμε λουλούδια σε βάζο θα μείνουν φρέσκα και δροσερά περισσότερο καιρό, αν μέσα στο νερό διαλύσουμε κάθε φορά της αλλαγής και λίγο αλάτι.
Αλάτι για τα αυγά!
Μέσα στο νερό που πρόκειται να βρά[GLi]σουμε αυγά, ρίχνουμε λίγο αλάτι για να μην σπάσουν, ή, ραγίσουν τα φλούδια τους.
Αλάτι για τις γαργάρες!
Το χλιαρό νερό με λίγο αλάτι διαλυμένο μέσα είναι ένα αποτελεσματικό φάρμακο για γαργάρες εναντίον των ερεθισμών του λαιμού.