Υλικά
(Υλικά για 4 μερίδες)
Τρεις Πατάτες Μεγάλες
Τέσσερα Αυγά
200 γ. Κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας
150 γ. Καπνιστό Χοιρινό
Λάδι
Πιπέρι και Αλάτι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες.
Τις πλένουμε.
Τις κόβουμε για τηγάνι.
Τις τηγανίζουμε.
Στη συνέχεια, σ’ ένα άλλο τηγάνι [GLi] με λίγο ελαιόλαδο, αφού κάψει λίγο το λάδι, προσθέτουμε το χοιρινό και το σοτάρουμε για λίγο.
Προσθέτουμε το τυρί κομμένο σε ορθογώνια κομμάτια.
Προσθέτουμε τις πατάτες.
Ανακατεύουμε.
Χτυπάμε τ’ αυγά εάν τα θέλουμε ομελέτα.
Εάν τα θέλουμε μάτια τα κάνουμε μάτια.
Μόλις γίνουν τ’ αυγά μας, κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.
Εάν τα έχουμε ομελέτα τα κάνουμε όλα ασκαρδαμυκτί και όταν γίνουν τα κατεβάζουμε απ` την φωτιά.