Οι φρυγανιές είναι ένα πρόχειρο και πολύ εύκολο πρωινό, μπορεί να το πεις και γλύκισμα. Εγώ εδώ πέρα τις χρησιμοποιώ ανά δύο ημέρες τακτικά στο πρωινό μου. Πάνε τέλεια με το πρωινό γάλα. Για [GLi]φτιάξτε το και πέστε μου. Εμένα προσωπικά με χορταίνει για πολλές ώρες.
Υλικά
Φρατζόλα. (Ανάλογη). (Μπαγιάτικη)
2 Αυγά. (Ανάλογα).
Γάλα (Ανάλογο).
Μαρμελάδα, ή, Γλυκό Βύσσινο. (Ανάλογο). Εγώ προσθέτω Μέλι.
Λάδι (Ανάλογο).
Τα Υλικά που εκφέρονται πάρα πάνω είναι ανάλογες οι αναλογίες όπου εσείς προβαίνετε σε αυτή την αναλογία (δοσολογία).
Εκτέλεση
Παίρνουμε μια μεγάλη φραντζόλα ψωμί φόρμας μπαγιάτικο. Το κόβουμε ψιλές-ψιλές φέτες (πάχους ενός δακτύλου). Τις μουσκεύουμε μέσα σε χλιαρό γάλα με ζάχαρη. Κατόπιν τις βγάζουμε από το γάλα, τις[GLi] βουτάμε μέσα σε αυγά που έχουμε κτυπήσει σαν μαρέγκα, (τις οποίες , τις βουτάμε μέσα εκεί), και τις πετάμε στο τηγάνι με λίγο λάδι, ή, με λίπος αν θέλουμε, όπου κατόπιν κατά το τέλος τους τις περιχύνουμε με την μαρμελάδα μας, ή, το γλυκό, που όπως εγώ σας το ανέφερα πάρα πάνω, διότι το έφτιαξα με μέλι.
Είναι για εμένα ένα θαυμάσιο πρωινό !