Καρπουζιά – Karpouzia

Καρπουζιά

Καλλιεργείται ευρύτατα στην Ελλάδα σε θερμές περιοχές, κυρίως σε εδάφη αμμώδη ποτιστικά.


Είναι ποώδες μονοετές φυτό, το οποίο αναπτύσσεται πολύ γρήγορα.
Ο βλαστός έρπει στο έδαφος.


Βλαστός και φύλλα έχουν τρίχες.


Τα άνθη του είναι κιτρινοπράσινα, ακτινόμορφα αρσενικά και θηλυκά συνυπάρχουν στο ίδιο φυτό.


Ο καρπός είναι ράγα σφαιρική ή μακρουλή.


Το εξωκάρπιο (φλούδα) είναι σκληρό και έχει χρώμα σκούρο πράσινο ή λαδοπράσινο με στίγματα ή με γραμμές, ανάλογα με την ποικιλία.


Το μεσοκάρπιο είναι σαρκώδες, χυμώδες και φέρει τα σπέρματα. Το σαρκώδες αυτό μέρος είναι φαγώσιμο, γλυκό και δροσιστικό με πολύ ευχάριστη γεύση.

Η καρπουζιά είναι πανάρχαιο φυτό.

Όπως προκύπτει από αιγυπτιακές τοιχογραφίες, καλλιεργούνταν στην εποχή των φαραώ.


Στην Ελλάδα η καρπουζιά καλλιεργείται από τον 1ο αι. μ.Χ.

CREATOR: gd-jpeg v1.0 (using IJG JPEG v62), quality = 95
George Li

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση