Κρουασάν με καπνιστό ζαμπόν – krouasan me kapnisto zampon

          ΥΛΙΚΑ :

1 φύλλο  σφολιάτας (έτοιμο φύλλο).

75γραμ. κρέμα γάλακτος.

200γραμ. καπνιστό ζαμπόν.

100γραμ. τριμμένο τυρί Γκούντα Γερμανίας.

1 κρόκο αυγού.

1 κουταλιά γάλα.

Αλάτι & πιπέρι ανάλογο.

          ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

1η Φάση :  Απλώστε το φύλλο της σφολιάτας στον πάγκο εργασίας και το κόβετε σε 8 τρίγωνα κομμάτια.

2η Φάση :  Αλείφετε τα τρίγωνα με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.

3η Φάση :  Κόβετε το ζαμπόν[GLi]σε μακρόστενες λωρίδες. Τις τοποθετείτε κατά μήκος της μακρύτερης πλευράς του τριγώνου. Μοιράζετε το τυρί.

4η Φάση :  Τυλίγετε τα τρίγωνα, σχηματίζοντας μισοφέγγαρα. Τα τοποθετείτε επάνω σε μία λαδόκολλα σε ταψί.

5η Φάση :   Χτυπάτε τον κρόκο του αυγού με το γάλα. Αλείφετε τα κρουασάν και τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20΄λεπτά περίπου.

George Li

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →