Η μουστάρδα είναι από τα πανάρχαια χρόνια γνωστή. Για να φανταστείτε πως ο Ιπποκράτης για να κάνει καλά τους ανθρώπους το βασικό ιατρικό που έβαζε μέσα ήταν η μουστάρδα. . . .
Λόγω του ότι έκαιγε.
Εκτός αυτού την συστήνουν και οι σημερινοί διαιτολόγοι.
Ας επεκταθούμε τώρα, το πώς[GLi] θα φτιάξουμε ένα φάρμακο απλό!
Ιδιότητες της Μουστάρδας
Για τον Πονόλαιμο!
Είναι πολύ καλό για τον πονόλαιμο. Παίρνουμε ένα φλιτζάνι του ρίχνουμε μέσα βραστό νερό δόση 1 + ¼, μετά παίρνουμε ένα κουτάλι σούπας και παίρνουμε σπόρους μουστάρδας μέσα, ρίχνουμε επίσης μέσα ½ λεμόνι, 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, 1 κουταλιά της σούπας μέλι. Το αφήνουμε αφού το ανακατέψουμε να ηρεμίσει για 15 με 20 λεπτά. Οπότε κατόπιν κάνουμε γαργάρες.
Για τα πόδια.
Εάν γεμίσετε μία λεκάνη με χλιαρό νερό και ρίξετε μέσα λίγες κουταλιές σκόνης μουστάρδας. Θα απολαύσετε ένα υπέροχο ποδόλουτρο.
Στο δέρμα μωρού!
Εδώ θα συστήσω να μην το επιχειρήσετε εύκολα να το σκεφτείτε γιατί έχει αλλεργικές αντιδράσεις. Αυτή η εφαρμογή είναι απλή. Απλώνουμε την μουστάρδα στην πειραγμένη περιοχή. Ξαναγίνετε όπως πριν το δέρμα μας.
Για το κάψιμο.
Εάν επάνω στο μαγείρεμα κάτι δεν πάει καλά και καείτε. Ξεπλύνετε το μέρος του εγκαύματος με άφθονο νερό αμέσως και απλώστε μουστάρδα στο προσβεβλημένο μέρος. Η μουστάρδα έχει την ιδιότητα να μην γίνει φουσκάλα.
Μυο-χαλαρωτικό.
Η μουστάρδα μαζί με το αιθέριο έλαιο (μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου), και λίγο αλάτι έρχεται να μας χαλαρώσει τους μυς μας καταπραϋντικά.
Σαν κοντίσιονερ.
Παίρνουμε το λάδι από την μουστάρδα και το ρίχνουμε στα μαλλιά μας για δύο με τρείς ώρες. Μετά κάνουμε μασάζ στα μαλλιά. Και τα αφήνουμε. Μετά από 2 – 3 ώρες λουζόμαστε.
Καθάρισμα κατσαρολικών.
Εάν έχουμε λίποι που σκεφτόμαστε να τα βγάλουμε! Παίρνουμε το τηγάνι, ή τη κατσαρόλα την βρέχουμε με άφθονο ζεστό νερό και μετά αφού την σαπουνίσουμε ένα χέρι κανονικά, το επόμενο θα είναι να ρίξουμε μουστάρδα στο σκεύος και να την απλόσουμε παντού. Όπου με το σφουγγάρι μας την κάνουμε καλά και μετά την καθαρίζουμε.
Πως αφαιρούμε από τα μπουκάλια μυρωδιές!
Εάν ένα μπουκάλι μας, έχει κάποιο υγρό που μετά το πλύσημο παραμένει η μυρωδιά του. Η λύση είναι ότι το πλένουμε κανονικά [GLi]και κατόπιν του ρίχνουμε μουστάρδα μέσα το ανακινούμε αφήνοντάς την και λίγο μέσα, όπου η ξένη μυρωδιά είναι παρελθόν.
Σαν αποσμητικό πιάτων.
Αν σας αρέσει η μυρωδιά της μουστάρδας! Αφού πλύνετε τα πιάτα σας, τα ξεπλένετε έξτρα με μουστάρδα.
Θέλετε και κάτι για τον Κήπο σας!
Φυτέψτε σπόρους μουστάρδας στον κήπο σας και θα απαλλαγείτε από ζιζάνια.