Μουστοκούλουρα χωρίς ζάχαρη – Mustache cookies without sugar

Μουστοκούλουρα χωρίς ζάχαρη

ΥΛΙΚΑ :

300γρμ: Μούστο

250γρμ: Ηλιέλαιο

150γρμ: Πετιμέζι

650γρμ: Αλεύρι

1 Κουταλάκι του γλυκού Κονιάκ

1 ½ Κουταλάκι του Γλυκού Σόδα

¼ Στην μύτη του κουταλιού Γαρύφαλλο

1 Κουταλάκι του γλυκού Κανέλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ (συνταγής μουστοκούλουρων) :

Σε ένα μπολ βάζουμε το Ηλιέλαιο μετά το μούστο μετά το γαρύφαλλο, μετά το πετιμέζι, μετά το κονιάκ, μετά την κανέλα μετά την σόδα και στο τέλος αρχίζοντας να ανακατεύουμε βάζουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ώστε να φθάσει η όλη ζύμη να ξεκολλά από το μπολ.

(Προσοχή! Όταν πέσει η σόδα ίσως σας αφρίσει λίγο. . . μην ανησυχήσετε…)

Παίρνουμε ένα κορνέ σακούλα μίας χρήσης όπου το γεμίζουμε με την έτοιμη ζύμη, κάνοντας μπροστά του ένα άνοιγμα.

Ανοίγουμε το φούρνο μας στους 180ο βαθμούς και γυρνώντας την κουζίνα στον αέρα τον φούρνο. Προθέρμανση 180ο!

Κατόπιν παίρνουμε ένα ταψί μεγάλο, ή, μία λαμαρίνα του φούρνου μας και βάζουμε μία κόλλα ψησίματος όπου κατόπιν τοποθετούμε την ζύμη του κορνέ όπως φτιάχνονται τα κουλουράκια.

Όταν τα βάζουμε για ψήσιμο πρέπει να είναι μέσα γύρω στα 20΄- 25΄ λεπτά της ώρας. Μέχρι να ροδίσουν που λέμε!

Όταν ψηθούν και τα βγάλουμε, τα τοποθετούμε λίγη ώρα εκτός ώστε να κρυώσουν.

Και κατόπιν τα τοποθετούμε σε μπολ κλειστό, ή, σε σακούλα κλειστεί, ώστε να παραμείνουν μαλακά και αφράτα όπως τα βγάλαμε από τον φούρνο.

Αν τα φτιάξετε καλή επιτυχία!

Η συνταγή είναι της Κας Ασιλιάν Μαρίας.

George Li

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *