Πιπεριά – pepper

ΠιΠεΡιά

Φυτό γνωστό στην Ελλάδα, που καλιεργείται για τους πράσινους καρπους, που έχουν καυστική γεύση.


Το επιστημονικό [GLi] όνομα της είναι “καψικόν το ετήσιον“.


Κατάγεται από την τοπική Αμερική και καλλιεργείται πολύ στην Ν. Ευρώπη και κυρίως στην Ουγγαρία.


Οι καρποί της χρησιμοποιούνται ως άρτυμα ακυστικό και τρώγονται ωμοί, ή, μέσα σε ξύδι (τουρσί).


Το κόκκινο πιπέρι γίνεται από το άλεσμα των αποξηραμένων καρπών της.


Υπάρχει και δένδρο αειθαλές, η πιπεριά στις δενδροστοιχίες.


Πατρίδα της είναι το Περού και η Βραζιλία, όπου είναι αυτοφυές.


Με το όνομα πέπερι είναι γνωστό το φυτό των θρμών χωρών, που μας δίνει το μαύρο πιπέρι.


Ο βλαστός του αναριχάται σαν τον κισσό.

George Li

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →