Θέλετε να μαγειρέψετε σουτζουκάκια; Ελάτε λοιπόν να τα φτιάξουμε τα Σουτζουκάκια Αλά Πολίτα . . .
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο.
2 φρυγανιές τριμμένες.
2 σκελίδες σκόρδο κοπανισμένες
2 αυγά.
Λάδι για τηγάνισμα, ή, βούτυρο.
¼ τυρί φέτα.
¼ τυρί κεφαλοτύρι.
2 ώριμες τομάτες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε λεκάνη τον κιμά την τριμμένη φρυγανιά, το κοπανισμένο σκόρδο, τα 2 αυγά, όπου αρχίζουμε να πλάθουμε το μείγμα.
Το κεφαλοτύρι το τρίβουμε, καθώς επίσης την φέτα την λιώνουμε, να γίνει τριφτή.
Κατόπιν:
Παίρνουμε μία κουταλιά [GLi] κιμά μεγάλη, τον πλάθουμε , όπου τον ανοίγουμε στην μέση βάζοντας το τυρί στη μέση και κατόπιν τον κλείνουμε καλά. Το ίδιο συνεχίζουμε έως να τελειώσει ο κιμάς μας.
Κατόπιν:
Βάζουμε (λάδι), ή, καλύτερα βούτυρο στο τηγάνι και με προσοχή τα ροδίζουμε.
Στη συνέχεια στο ζεστό βούτυρο αραδιάζουμε τις τομάτες (τις ντομάτες τις έχουμε λιώσει με το κουτάλι), προσθέτοντας άλλο λίγο βούτυρο ακόμη (ανάλογο). Τώρα αφού βράσουν για λίγο οι τομάτες ρίχνουμε μέσα στο μείγμα τα σουτζουκάκια. Μετά από λίγες βράσεις που παίρνουν ώστε να έρθει να δέσει η σάλτσα με τα σουτζουκάκια.
Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια συνήθως με ρύζι σπυρωτό.