Αλκοολισμός, Alcoholism

αλκοολισμός

Είναι η χρόνια δηλητηρίαση του οργανισμού από την κατάχρηση οινοπνευματωδών ποτών (κρασί, ούζο κλπ.). Όταν ο άνθρωπος αρχίσει να πίνει κάθε μέρα πολλά οινοπνευματώδη ποτά, τότε αυτό γίνεται [GLi] μόνιμη συνήθεια, που δεν μπορεί να την αποφύγει πια. 

Η κατάχρηση οινοπνευματωδών ποτών προξενεί πολλές και σοβαρές βλάβες στον άνθρωπο.

Καταστρέφει τη σωματική, την πνευματική και την ψυχική του υγεία.

Τα έλκη του στομάχου, οι καρδιακές παθήσεις και η κίρρωση του συκωτιού είναι οι πιο συνηθισμένες αρρώστιες των αλκοολικών. Ακόμη ο οργανισμός παθαίνει γενική εξάντληση και δεν μπορεί ν` αντισταθεί σ` ορισμένες άλλες αρρώστιες (φυματίωση κλπ.).

Γι` αυτό και είναι μικρός ο μέσος όρος της ζωής των αλκοολικών.

Παραλύει επίσης το νευρικό σύστημα και τον εγκέφαλο. Αδυνατίζουν όλες οι πνευματικές ικανότητες, αντίληψη, μνήμη, θέληση. Αλλά και οι ψυχικές διαταραχές δεν είναι μικρές. Συχνά πολλοί αλκοολικοί καταντούν στο φρενοκομείο, ενώ άλλους το φοβερό πάθος τους οδηγεί στην αυτοκτονία. [GLi]Ο αλκοολικός χάνει την αξιοπρέπεια και την σοβαρότητά του.

Ο αλκοολικός δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για τους δικούς του. Γίνεται σπάταλος και τεμπέλης. Είναι σκληρός και βάναυσος. Πολλές οικογενειακές τραγωδίες παίζονται κάθε τόσο στα σπίρια των αλκοολικών. Η βλαβερή επίδραση των ποτών φθάνει ως τα παιδιά των αλκοολικών. Πολλά γεννιούνται ασθενικά, επιληπτικά, ηλίθια κλπ.

Ένα μεγάλο επίσης ποσοστό από τους εγκληματίες είναι παιδιά αλκοολικών.

Ο αλκοολισμός είναι μία από τις πιο σοβαρές κοινωνικές, πληγές σ` ολόκληρη την κοινωνία. Πολλά[GLi]κράτη έχουν πάρει διάφορα μέτρα για την καταπολέμηση του αλκοολισμού. Μερικά μάλιστα έφθασαν ως την ολική απαγόρευση των οινοπνευματωδών ποτών.

Υστερόγραφο :  Το Οινόπνευμα καταστρέφει το συκώτι, το στομάχι, την καρδιά και προσβάλει τον εγκέφαλο.

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *