Απρίλιος – April

APRILE

(Αστρονομία – Ημερολόγια)

Το όνομά του Απρίλιου, προέρχεται από το λατινικό «απερίρε» που σημαίνει «ανοίγω». 

Συμβολίζει το άνοιγμα των μπουμπουκιών δηλαδή την αρχή της ανοίξεως.

Ο μήνας αυτός έχει Τριάντα ημέρες.

Η ημέρα την πρώτη του μηνός διαρκεί 13 ώρες και 58΄ λεπτά, και την τριακοστή 15 ώρες και 43΄ λεπτά. Δηλαδή[GLi]η ημέρα μεγαλώνει σταθερά από την πρώτη μέχρι του τέλους του μηνός.

  ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ

     Οι Γυναίκες που γεννήθηκαν τον μήνα Απρίλιο, έχουν πρόσωπο μάλλον ευρύ, έξυπνο και σοβαρό μαζί, χαρακτήρα ενεργητικό και επίμονο, ευθυκρισία. Είναι εις θέση να διατάσσουν, να διευθύνουν τον εαυτό τους και τις υποθέσεις τους με πνεύμα φωτισμένο και πρακτικό, υπόκεινται όμως σε παραφορές και βιαιότητες. Παρά τα μειονεκτήματα αυτά, που δεν συντελούν στη γαλήνη του σπιτικού, έχουν καρδιά και είναι σύζυγοι πιστές και αφοσιωμένες.

     Οι Άνδρες που γεννήθηκαν τον μήνα Απρίλιο, έχουν[GLi]χαρακτήρα ορμητικό, παράφορο, κάποτε βίαιο και μάλιστα βάναυσο. Έχουν το αίσθημα της ανεξαρτησίας. Δεν είναι πολλοί κοινωνικοί, ιδίως κατά την ώριμή τους ηλικία. Εν τούτοις, η ιδιοσυγκρασία τους είναι κατά βάθος τρυφερή, και γι` αυτό αφοσιώνονται ισχυρά. Είναι έξυπνοι, σκέπτονται με τρόπο δογματικό, έχουν πεποίθηση στις ιδέες τους και είναι συστηματικοί. Το πνεύμα τους δεν είναι ζωηρό, τα αισθήματα και οι ιδέες τους δεν υψώνονται σε ιδανικές σφαίρες. Βλέπουν μάλλον το κάθε τι με θετικό βλέμμα κι` από την ποιο πρακτική του πλευρά. Δεν απομακρύνονται από την πεπατημένη, είναι μεθοδικοί, εργατικοί, δεν έχουν μεγάλες εμπνεύσεις, αλλά η θέλησής τους είναι σταθερή, έντονη, επίμονη. Ξέρουν να διευθύνουν τις υποθέσεις τους και να επιτυγχάνουν τους σκοπούς τους.

Απρίλιος

ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ

Ο Απρίλιος λέγεται και Απρίλης, Αι-Γιωργίτης (γιατί γιορτάζει ο Άγιος Γεώργιος), Τριανταφυλλάς (γιατί ανθίζουν τα τριαντάφυλλα), Γρίλλης (Γκρινιάρης), λαμπριάτης (γιατί έχουμε το Πάσχα).

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Μήλα (ψυγείου από τη συγκομιδή Οκτωβρίου), φράουλες, αγκινάρες, κρεμμύδια φρέσκα, καρότα, μαρούλια.

ΦΥΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Οι Γεωργοί σπέρνουν τον μήνα αυτό. [GLi]Καθώς επίσης γίνεται η καλύτερη φύτευση αυτόν τον μήνα, φυτεύοντας, Σπανάκι, Ρεβίθια, Ρύζι, Μελιτζάνες, Καρπούζια, Πεπόνια, κ.α.

Διότι αυτόν τον μήνα οι βροχές είναι τόσο καλές, που τα σπαρτά μεγαλώνουν, ξεπετιούνται, ανοίγουν όλα τα λουλούδια.

Οι κήποι όλοι ανθίζουν, οι Τριανταφυλλιές, τα γιασεμιά, κ.α.

Υστερόγραφο :      Μη λησμονείτε να συγχαρείτε τους φίλους σας και τις φίλες σας που γιορτάζουν αυτό τον μήνα.

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *