Γαρδένια – Gardenia

Gardenia

Για να διατηρήσετε τις γαρδένιες σας σε πλούσιο φύλλωμα, για να σας δίνουν πολλά και ωραία λουλούδια, ακολουθήστε τις κατωτέρω δέκα συμβουλές μου, παρμένες από γεωπόνο.  .  .

1η. Συμβουλή :  Καλή διαχείμαση σε προφυλαγμένο απ` τα ψυχρά ρεύματα σημείο. Σε κίνδυνο παγωνιάς σκέπασμα με νάιλον.  [GLi]Σε μέρη που δεν μπορεί να παραμείνει τον χειμώνα στο ύπαιθρο, τοποθετήστε τη γαρδένια σε κλειστό, αλλά φωτεινό και αεριζόμενο μέρος.

2η. Συμβουλή :  Διατήρηση την άνοιξη έως το φθινόπωρο σε σκιαζόμενο μέρος, δροσερό. Να αποφεύγεται ο πολύς ήλιος και προ παντός ο μεσημεριανός.

3η. Συμβουλή :  Χώμα κατάλληλο, δηλαδή χωρίς ασβέστη και αλάτια, όξινο και όχι αλκαλικό, αφράτο, πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία, όπως είναι το καστανόχωμα και χωνεμένη αγελαδινή κοπριά.

4η. Συμβουλή :  Γλάστρα ανάλογη με το μέγεθος του φυτού. Όχι μικρό φυτό σε μεγάλη γλάστρα. Κάθε 1 – 2 χρόνια μεταφορά σε μεγαλύτερη γλάστρα και άλλαγμα χώματος.

5η. Συμβουλή :  Πότισμα με νερό χωρίς ασβέστη και άλατα (όχι νερό σκληρό και γλυφό, καλύτερο το βρόχινο), όταν το φυτό διψάει, και σε ποσότητα τόση, όση χωράει η γλάστρα, χωρίς να τρέξει από την τρύπα της.

6η. Συμβουλή :  Κατάβρεγμα των φύλλων της κατά τις περιόδους της άνοιξης, του καλοκαιριού, του φθινόπωρου, κάθε απόγευμα, ή και το πρωί, όταν τα φυτά βρίσκονται σε ταράτσες, χωρίς σκέπασμα από πάνω.

. Συμβουλή :  Το χειμώνα κατάβρεγμα σε αραιά χρονικά διαστήματα, αν τα φυτά βρίσκονται σε κλειστό χώρο. 

8η. Συμβουλή :  Προφύλαξη από την [GLi] χλώρωση, με τη διόρθωση των συνθηκών που την προκαλούν.

9η. Συμβουλή :  Καταπολέμηση ασθενειών και ζωικών παρασίτων.

10η. Συμβουλή :  Σταμάτημα λιπάνσεων με χημικά λιπάσματα και προσθήκης θειικού σιδήρου κατά την διάρκεια της αναπαύσεως του φυτού (Χειμερινοί Μήνες). 

Σχετικά με Γεώργιος Λυμπερόπουλος

Είμαι Ηλεκτρονικός όπου τα τελευταία μου τωρινά χρόνια έμαθα να χειρίζομαι τους Ηλεκτρονικούς υπολογιστές, από την κατασκευή αλλά και από τον προγραμματισμό τους θα έλεγα πολύ καλά. Ευχαριστώ που διαβάζετε την ιστοσελίδα μου!

Δείτε όλα τα άρθρα του/της Γεώργιος Λυμπερόπουλος →

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *